Dit zijn de populairste hobby’s in 2023

13/10/2023
211
populairste hobby's

Wat zijn jouw favoriete hobby’s op dit moment? Houd je van tekenen, of kies je voor een rondrit door de tuin met je XRT Traxxas RC auto? In de afgelopen jaren zijn veel Nederlanders actief op zoek gegaan naar nieuwe hobby’s. Een van de voornaamste redenen hiervoor is het feit dat men meer tijd heeft. Maar wat zijn nu de populairste hobby's geworden?

Het hybride werken is de nieuwe norm geworden bij veel werkgevers, als gevolg waarvan werknemers al snel één tot twee uur reistijd per dag besparen. Deze tijd wordt nu gebruikt om een nieuwe hobby uit te proberen. Dit artikel zet de populairste hobby’s van 2023 op een rijtje. Welke van deze hobby’s spreekt jou aan? 

Marbling, tekenen en breien als creatieve hobby’s 

Populair zijn de creatieve hobby’s, waarvan 'Marbling' een goed voorbeeld is. Bij Marbling probeer je fraaie patronen te creëren op water. Deze patronen kun je vervolgens afdrukken op een stuk papier of hout. Het levert bijzonder fraaie eindresultaten op, waarbij je zo’n bedrukt houten paneel aan de muur op kunt hangen of bijvoorbeeld buiten aan de overkapping. 

Creatieve activiteiten
Naast Marbling zijn ook andere creatieve activiteiten, zoals tekenen en breien populairder geworden de laatste jaren. Brei zelf een mooie muts of sjaal voor je kinderen, of ga aan de slag met handlettering. Een techniek waarbij je met speciale pennen fraaie letters uitwerkt op papier. Je kunt deze techniek onder meer gebruiken om zelf kaarten te maken. 

populairste hobby's

Racen met een eigen RC auto

Onder mannen is onder meer het racen met een RC auto een van de populairste hobby's geworden. Het gaat hierbij niet om de op afstand bestuurbare auto’s die je vroeger wellicht al had. De Traxxas Rustler of XRT zijn krachtige radiografisch bestuurbare auto’s, waar je uren plezier aan zal beleven.

Goedkoop zijn deze professionele RC auto’s niet: de Rustler kost een paar honderd euro, terwijl de XRT een prijs van ver boven de duizend euro heeft. Het toont aan dat je met deze modellen van het Amerikaanse Traxxas voor kwaliteit kiest. 

Lees hier onze blog over de voordelen van race simulator spellen.

Verschillende nieuwe sporten uitproberen 

Hetgeen niet in dit overzicht mag ontbreken is het uitproberen van nieuwe sporten. Dat kan een simpele sport als hardlopen of wielrennen zijn, maar bijvoorbeeld ook padel. De afgelopen jaren is het aantal padelbanen in Nederland explosief gestegen. Heb jij al eens op de padelbaan gestaan? Inmiddels zijn er zelfs meerdere verenigingen gestart door het land heen en worden er lessen aangeboden bij deze padelbanen. 

Lees ook:  Wat is kaliumhydroxide?

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat Trump en Biden ons leren

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings