De race naar de Premier League of darts titel van 2023!

10/05/2023
243
Premier league of darts

De Premier League of Darts is het grootste toernooi voor darten. Hier nemen de beste darters het tegen elkaar op om te laten zien wie de beste is in zijn sport. Er zijn een hoop bekende namen, waaronder Nederlanders, die meespelen aan deze sport. Michael van Gerwen heeft de sport populair gemaakt onder een grotere groep Nederlanders nadat hij van 2016 tot 2019 de titel van de Premier League of Darts had gewonnen. Het seizoen van 2023 is op het moment echter erg spannend. Er zijn een aantal favorieten voor het toernooi!

Premier League of Darts 2023

Dit prestigieuze toernooi voor darten loopt maar liefst 16 weken door. Elke darter speelt een keer tegen zijn tegenstander. De spelers zijn de tien beste darters van de wereld. Na negen weken spelen vallen er twee spelers af. De top 8 speelt vervolgens nog een ronde en uiteindelijk spelen de beste vier spelers voor de kampioenstitel. De line-up van spelers is dit jaar echter erg veranderd, omdat 6 van de 10 spelers van het voorgaande jaar anders zijn. Dit zorgt voor een hoop nieuwe mogelijkheden tijdens de competitie.

Mini toernoeien

Elke wedstrijd tijdens de competitie is dus een soort minitoernooi. Tijdens dit toernooi worden de spelers ingedeeld en nemen deze het tegen elkaar op. De winnaar van de ene wedstrijd speelt tegen de winnaar van de andere en zo door, net zoals bijvoorbeeld het WK voetbal. Wanneer een van de spelers heeft gewonnen krijgt deze 5 punten. De opvolger krijgt 3 punten en de twee halve finalisten krijgen allebei 2 punten toegediend.

Op het moment zijn er 8 spelers over tijdens de Premier League. De speler die op nummer 1 staat is de favoriet, Gerwyn Price. Hij wordt kort gevolgd door Michael van Gerwen, Michael Smith, Nathan Aspinall, Jonny Clayton, Dimitri Van den Bergh, Chris Dobey en Peter Wright. De spelers die na 16 rondes in de top 4 staan plaatsen zich dus in de play-offs die plaatsvinden op donderdag 25 mei 2023. Hier wordt er gespeeld voor de wereldtitel.

Michael van Gerwen en Gerwyn Price staan erg dicht op elkaar. Het is een echte race naar de wereldtitel. Zo heeft Gerwyn Price 33 punten met een leg saldo van 40, terwijl Michael van Gerwen 29 punten heeft met een leg saldo van 30. De strijd tussen alle spelers is nog zeker aanwezig, aangezien de bovenste 5 spelers erg dicht bij elkaar liggen met punten. Daarnaast hebben de vier spelers die doorgaan altijd nog de mogelijkheid om de titel te winnen.

Er zijn in totaal 16 speelrondes. Er zijn op het moment 13 speelrondes voorbij. De uitslagen kan je vinden in het sport nieuws. De spelers die na de 16e ronde bovenaan staan gaan dus door. Omdat vooral Michael Smith, Nathan Aspinall en Jonny Clayton erg dicht bij elkaar staan op plek 3, 4 en 5 gaan de komende speelronden nog erg interessant worden. Deze drie namen moeten namelijk hevig in de strijd om de posities 3 en 4 te behalen zodat ze door kunnen gaan naar de play-offs.

Erg spannend seizoen

De darters nemen de echt nek aan nek met elkaar op. Het is een erg spannend seizoen om te volgen en iedereen is weddenschappen aan het maken om wie in de play-offs komt en uiteindelijk de titel zal pakken. Alle darters spelen een erg sterk seizoen en zijn nek aan nek in strijd om de titel van de Premier League Darts naar huis te halen. De wedstrijden zijn erg leuk om te kijken omdat het een soort mini toernooi is per speelweek en de wedstrijden erg competitief zijn. Lees de uitslagen op het sportnieuws.

Lees ook:  De leukste plekjes van Noordwijk

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat Trump en Biden ons leren

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

┬ę Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings