De vier meest actieve sporten om calorieën te verbranden

09/04/2021
324
mountainbiken in de ardennen

Wil jij graag wat kilo’s afvallen? Het is dan aan te raden om zo veel mogelijk calorieën te verbranden in weinig tijd. Wat zijn de vier meest actieve sporten om calorieën te verbranden? In dit artikel vind je de beste sporten om maximaal calorieën te verbranden. Bij elke sport verbrand je een verschillend aantal calorieën. Je gaat uiteindelijk afvallen als je meer calorieën verbrand dan dat je binnen krijgt. Er worden vier sporten uitgelicht die jou verder helpen bij het halen van je streefgewicht.

1.      Hardlopen

Hardlopen om af te vallen is erg effectief, met deze sport verbrandt je veel calorieën waardoor je dus afvalt. Ook zorgt het ervoor dat je je conditie opbouwt. Ben je niet zo’n renner? Dan is het ook mogelijk om te gaan wandelen. Hiermee verbrand je ook veel calorieën en het levert nog meer gezondheidsvoordelen op. Hoe je sneller je gaat wandelen of lopen, hoe meer calorieën je verbrandt.

2.      Fietsen

Wij Nederlanders zijn het gewend om bijna elke dag te fietsen. Op een laag tempo kan je al snel 300 kilocalorieën verbranden. Dit verschilt natuurlijk per persoon. Op een hoger tempo (30 kilometer per uur) kan je al snel 1300 kilocalorieën verbranden. Denk dan aan mountainbiken of wielrennen. In Nederland zijn er genoeg opties om te gaan mountainbiken. Maar je kan ook een weekendje weg gaan naar de Ardennen en gaan mountainbiken in de Ardennen.

3.      HIIT

HIIT staat voor high intensity interval training. Een sport waarbij je bepaalde oefeningen op hoge intensiteit met rustmomenten tussendoor afwisselt. Deze sport heeft een afterburn-effect. Dit houdt in dat je ook ná het sporten nog extra calorieën verbrandt. Dit is bij een sport op hoge intensiteit veel hoger, zoals HIIT, dan in vergelijking bij een sport met een lage intensiteit zoals hardlopen.

4.      Zwemmen

Zwemmen is ook een hele goede manier om af te vallen. Met baantjes trekken verbrand je veel calorieën. Hoe sneller je zwemt, hoe meer calorieën je verbrandt. Zwemmen is heel erg gezond omdat ontspannend zwemmen stress en neerslachtigheid vermindert. Je levert natuurlijk inspanning in bij het zwemmen, maar het geeft je meer energie dan dat het je kost. Ook is het goed voor je spieren, pezen en gewrichten.

Lees ook:  Padel: de populaire sport onder sporters, maar ook onder investeerders

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings