De vier meest actieve sporten om calorieën te verbranden

09/04/2021
59
mountainbiken in de ardennen

Wil jij graag wat kilo’s afvallen? Het is dan aan te raden om zo veel mogelijk calorieën te verbranden in weinig tijd. Wat zijn de vier meest actieve sporten om calorieën te verbranden? In dit artikel vind je de beste sporten om maximaal calorieën te verbranden. Bij elke sport verbrand je een verschillend aantal calorieën. Je gaat uiteindelijk afvallen als je meer calorieën verbrand dan dat je binnen krijgt. Er worden vier sporten uitgelicht die jou verder helpen bij het halen van je streefgewicht.

1.      Hardlopen

Hardlopen om af te vallen is erg effectief, met deze sport verbrandt je veel calorieën waardoor je dus afvalt. Ook zorgt het ervoor dat je je conditie opbouwt. Ben je niet zo’n renner? Dan is het ook mogelijk om te gaan wandelen. Hiermee verbrand je ook veel calorieën en het levert nog meer gezondheidsvoordelen op. Hoe je sneller je gaat wandelen of lopen, hoe meer calorieën je verbrandt.

2.      Fietsen

Wij Nederlanders zijn het gewend om bijna elke dag te fietsen. Op een laag tempo kan je al snel 300 kilocalorieën verbranden. Dit verschilt natuurlijk per persoon. Op een hoger tempo (30 kilometer per uur) kan je al snel 1300 kilocalorieën verbranden. Denk dan aan mountainbiken of wielrennen. In Nederland zijn er genoeg opties om te gaan mountainbiken. Maar je kan ook een weekendje weg gaan naar de Ardennen en gaan mountainbiken in de Ardennen.

3.      HIIT

HIIT staat voor high intensity interval training. Een sport waarbij je bepaalde oefeningen op hoge intensiteit met rustmomenten tussendoor afwisselt. Deze sport heeft een afterburn-effect. Dit houdt in dat je ook ná het sporten nog extra calorieën verbrandt. Dit is bij een sport op hoge intensiteit veel hoger, zoals HIIT, dan in vergelijking bij een sport met een lage intensiteit zoals hardlopen.

Lees ook:  Oranjevrouwen vanaf nu dezelfde premies als de mannen!

4.      Zwemmen

Zwemmen is ook een hele goede manier om af te vallen. Met baantjes trekken verbrand je veel calorieën. Hoe sneller je zwemt, hoe meer calorieën je verbrandt. Zwemmen is heel erg gezond omdat ontspannend zwemmen stress en neerslachtigheid vermindert. Je levert natuurlijk inspanning in bij het zwemmen, maar het geeft je meer energie dan dat het je kost. Ook is het goed voor je spieren, pezen en gewrichten.

Recent

Duurzaamheid: het is nog steeds belangrijk!

Johnny Depp is weer terug in Hollywood!

Dumping van drugsafval komt steeds vaker voor

Meer vraag naar online marketing bureaus door inflatie

Gaat de BTC koers vandaag weer stijgen?

© Nieuwsbeest - 2022
Made with
Web Wings