Manieren om te werken aan jouw droom lichaam

04/11/2021
298
dumbbellset fitness

Een droomlichaam is voor iedereen anders, de één zijn ideale lichaam is een slank lichaam en van de ander het tegenovergestelde, namelijk een gespierd lichaam. Maar waar moet je beginnen wanneer je wilt werken aan jouw droomlichaam? En hoe pak je dit aan? In deze blog geven wij jou een aantal tips mee hoe jij het beste aan jouw droomlichaam kan werken.

Bepaal je doel

Zoals eerder gezegd, heeft ieder mens een ander droomlichaam, daarom is het belangrijk om voor jezelf eerst te bepalen hoe jouw droomlichaam eruit ziet. Is dit gespierd, slank of betekent dit voor jou iets anders? Deze doelen zijn nog steeds erg vaag, wees daarom concreet in wat je wilt bereiken. Bijvoorbeeld 10 kilo afvallen of juist aankomen. Het is handig om deze doelen op te schrijven in een boekje, hierin kun je jouw gehele proces bijhouden. Ook kan je korte termijn doelen stellen zoals ‘Deze week wil ik minimaal 2 keer gaan sporten’. Wanneer je in een dipje zit of er even geen zin meer in hebt, kun je een kijkje nemen in je doelenboekje waardoor je er automatisch weer energie voor krijgt.

Begin met trainen

Trainen kan in de sportschool, thuis maar ook buiten. Doe dus wat je zelf het fijnste vindt, alleen zo krijg je motivatie om te gaan trainen. Hoe jouw training in elkaar zit, hangt af van welk doel jij hebt. Wil je afvallen? Probeer dan cardio in de sportschool of begin buiten met wandelen. Wil je spiermassa opbouwen? Maak je spieren eerst warm door te beginnen met een warming-up, begin daarna langzaamaan het gewicht op te bouwen door eerst gebruik te maken van een lichte dumbbellset, waarnaar je uiteindelijk het gewicht op kan bouwen. Het trainen van je lichaam is van groot belang om jouw doel te bereiken.

Weet wat je eet

Meer tips om jouw droomlichaam te bereiken, is het gebruiken van een voedingsschema of een app waarin je calorieën bij kan houden. Wat je eet is ook weer afhankelijk van jouw doel. Als je wilt afvallen, is het verstandig om een voedingsschema op te stellen met een specialist hierin. Als je spiermassa op wilt bouwen, is het handig om een minimaal aantal calorieën per dag vast te stellen die je kan registreren in een app. Om spiermassa op te bouwen, zijn eiwitten van groot belang. Zorg er dus voor dat je deze genoeg binnen krijgt! Door gebruik te maken van een weegschaal, kan je precies meten hoeveel gram je van welke voeding binnen krijgt wat binnen je dieet belangrijk is om te weten.

Aan de hand van deze tips kan jij beginnen aan jouw droomlichaam. Zorg ervoor dat je de motivatie hebt en houd deze vast!

Lees ook:  De top 10 mooiste voetbalspeelsters

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings