De zwarte lijst van het CBR. Hoe kom je erop en wat merk je ervan?

21/07/2022
498
rijles alkmaar

CBR is de afgelopen twee jaar erg vaak negatief in het nieuws geweest. Van last minute annuleringen voor het examen tot leerlingen maanden laten wachten op hun examen. Het is allemaal voorbij gekomen. Ook anno 2022 blijkt het dat CBR nog veel dingen niet in orde heeft. Zo heeft het CBR aangekondigd dat er vanaf 1 september een zogenaamde zwarte lijst wordt ingevoerd

Hoe kom ik op de zwarte lijst van CBR

Het klinkt misschien als onzin, maar niets is minder waar. Er gaat echt een zwarte lijst komen waar het CBR mee gaat werken. Zak je twee keer achter elkaar? Dan ben je de sjaak en mag je 15 weken wachten op de volgende kans. Dit betekent dus dat je nog meer rijlessen moet nemen, nog meer geld kwijt bent en dus nog meer voor je rijbewijs hebt betaald.

Wat is de impact hiervan op jou als leerling?

De regel van het CBR is puur gebaseerd op het wegwerken van de achterstand, maar daardoor worden sommige leerlingen de dupe. Stel je voor , je volgt je auto rijles in Alkmaar. Je hebt 25 lessen gehad en mag nu op voor je praktijkexamen. De dag van je praktijkexamen verliep goed , maar helaas je had een bijzondere verrichting niet correct uitgevoerd. Ofwel, gezakt! Vol goede moed begin je met je tweede poging, maar een paar dagen van te voren krijg je slecht nieuws te horen. Tijdens je praktijkexamen ben je afgeleid en dus haal je alweer niet je examen. Nu moet je dus 15 weken wachten voor een volgende kans, ofwel nog een rijles in Alkmaar volgen en dus meer geld betalen.

Langere wachttijd bij een keer zaken

Voorheen mocht je direct na het zakken een nieuw praktijkexamen inplannen. Bij wijze van spreken zou je dit zelfs de week erna al mogen inplannen. Helaas heeft ook CBR hier het een en ander aangepast. Na de eerste keer zakken moet je nu 4 weken wachten op je volgende kans. Maar met de huidige wachttijden zal dit een stuk langer zijn.

Wat kun je nu het beste doen?

Door deze maatregelen wordt in een keer slagen voor je praktijkexamen steeds belangrijker. Om hier de meeste kans op te hebben is het natuurlijk cruciaal dat je goed voorbereid bent. Dus twijfel je over je rijvaardigheden voor je examen en denk je toch aan wat extra rijlessen in Alkmaar? Kies hier dan ook voor. Zo verhoog jij namelijk je kans op slagen en heb je minder kans dat je minimaal 4 tot 15 weken moet wachten op je volgende kans.

Lees ook:  De E-sigaret, hoe zit het nou echt?

Recent

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

Het beste bedrijfsuitje organiseren deze zomer

Terra Management Search: 25 jaar van excellente leiderschapsbemiddeling

Hoe is de Bitcoin halving verlopen?

┬ę Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings