Deze man regelt contracten voor bekende artiesten

05/06/2021
309
intellectueel eigendom

Radboud Ribbert, is advocaat intellectueel eigendom voor muziekartiesten. Zijn kantoor regelt contracten van bekende artiesten binnen de muziekwereld. Hierdoor beschermt hij de rechten van artiesten en hun muziek. Radboud Ribbert heeft voor meerdere bekende artiesten gewerkt. Niet alleen voor Nederlandse sterren, maar ook sterren uit het buitenland. Helaas mag hij vanwege zijn geheimhoudingsplicht geen namen noemen. Maar hij zei dat hij voor ABBA en Jay-Z nog eens graag zou willen werken.

Van miljoenenband tot beginnend artiest

Radboud Ribbert werkt voor het advocatenkantoor Greenberg Traurig. Dit advocatenkantoor is gelegen in Amsterdam en vanuit hier beschermt hij het creatieve werk van de artiest. Op de website van EU IPO, het bureau voor intellectueel eigendom, staan verschillende grote namen. Zoals Katy Perry en Jennifer Lopez. Deze grote namen zijn dus klant bij hun kantoor. Radboud Ribbert moet het creatieve werk van de artiesten beschermen en dit geldt niet alleen voor de muziek van de artiest. Denk hierbij ook aan de bescherming van de artiest als merk en alle contracten om de artiest heen. Denk ook aan auteursrechten en investeringen van een artiest.

Naar de Verenigde Staten

Zoals hierboven al genoemd werd zou Radboud Ribbert maar al te graag willen werken voor ABBA en Jay-Z. ABBA heeft volgens Radboud een ontzettende leuke portefeuille. Ook is hij te spreken over Jay-Z, hij kijkt op tegen hoe hij samen met Beyoncé het gehele concept neerzet en er zakelijk mee omgaat. Normaal gesproken zou Radboud al meerdere keren naar de Verenigde Staten zijn gevlogen voor zaken. Maar vanwege de coronacrisis is dit niet mogelijk. Druk is het nog zeker. Veel artiesten zijn bezig met het maken van nieuwe muziek en hiervoor is hij ook nodig. Hij mist wel het persoonlijke contact met de bekende artiesten. Ook ging hij als advocaat naar concerten en was hij vaak backstage te vinden. Als ze in Nederland waren, voor een tournee of Vrienden van Amstel, was hij er ook bij. Hierdoor realiseert hij zich ook dat zijn werk als intellectueel eigendom advocaat niet alleen bestaat uit contracten maken, maar bestaat uit zo veel meer.

Lees ook:  Steeds meer incidenten met desinfectiemiddelen

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings