Steeds meer incidenten met desinfectiemiddelen

22/07/2021
282
beste steelstofzuiger

Door de coronapandemie worden er steeds meer incidenten gemeld met desinfectiemiddelen. Volgens het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum worden er vooral veel spatincidenten gemeld. Daarnaast is er ook een forse stijging in melding op het gebied van inname van handalcohol door kinderen. De coronapandemie heeft ervoor gezorgd dat we met zijn allen een stuk meer bezig zijn met schoonmaken en poetsen. Waarschijnlijk hebben we in 2020 en 2021 onze handen meer ontsmet dan ooit tevoren. De handigheid van handalcohol is handig op plekken waar geen water en zeep aanwezig is. De handalcohol wordt dan ook veelvoudig gebruikt bij winkels en andere publieke plekken met veel bezoekers. De handalcohol bevat een hoog percentage alcohol waardoor het gevaarlijk kan zijn bij inname.

Oorzaak van de stijging

De stijging van de meldingen omtrent de inname van handalcohol werd vooral voor kinderen gedaan. Het is zeker niet gek dat er kinderen zijn die de handalcohol hebben binnengekregen aangezien de handalcohol op een hele boel plekken te vinden is. Kinderen zien de pompjes vaak als speelgoed waardoor het zeker wel eens kan gebeuren dat kinderen dit binnen krijgen. De andere meldingen omtrent spatten in ogen is ook niet gek. De pompjes met handalcohol worden veel gebruikt waardoor het ook wel eens kan voorkomen dat een pompje niet helemaal goed werkt. Een spat in het oog is dan ook onvermijdbaar als we kijken naar het grote gebruik van de pompjes.

Alternatieve manieren van schoonmaken

Bij het schoonmaken van ruimtes of producten wordt er tegenwoordig steeds meer gebruik gemaakt van zware desinfectiemiddelen met een hoog alcoholpercentage. Dit hoge percentage kan sneller zorgen voor onaangename incidenten zoals hierboven beschreven. Het is goed dat we met zijn allen beter aan het schoonmaken zijn, maar toch is het belangrijk dat we waakzaam blijven voor de risico’s die de middelen met zich meebrengen. Door regelmatig te stofzuigen en te dweilen en de rest af te nemen met een allesreiniger is de grootste hoeveelheid aan viezigheid vaak al snel verdwenen. Voor extra gemak bij het schoonmaken kun je ook kiezen voor een steelstofzuiger. Door te kiezen voor de beste steelstofzuiger kost het je minder moeten om te stofzuigen en ben je vaak sneller klaar. Na het stofzuigen en dweilen kun je dan altijd nog de meest gebruikte producten en plekken schoonmaken met een zwaardere desinfectie.

Lees ook:  Netflix & Marvel brengen nieuwe films uit

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings