Dit zijn dé woontrends voor 2023

01/06/2022
231
indiase kast

Voor degene die het nog niet door hebben: we zitten alweer bijna op de helft van 2021. Dit betekent dat we langzaam aan vooruit kunnen gaan blikken naar trends voor 2023, waaronder woontrends. Inretail publiceerde onlangs hun voorspellingen over de trends van volgend jaar. Wij nemen ze met je door, zodat jij wellicht bij de make-over van jouw huis al één van deze trends wellicht kunt gebruiken.

Layered Spaces

Bij deze trend vorm je ruimtes door middel van kamerschermen en multifunctionele meubels om tot ruimtes met een eindeloos aantal mogelijkheden. Door te spelen met effecten krijg je het gevoel dat er meer ruimte is. Kleurcontrasten zijn belangrijk bij het versterken van dit ruimtelijke effect. Zo kom je bloemen en planten tegen op overwachte plekken. Deze trend is zowel binnen als buiten goed te gebruiken.

Sustainable Hedonism

Met deze trend voeg je rust toe aan je woning. Het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren staat centralen. Bruintinten hebben de overhand, maar je komt ook vergrijsde pasteltinten tegen. Vooral accessoires hebben een belangrijke rol bij deze stijl. Materialen die bij deze stijl passen zijn hout, linnen, kurk, glad keramiek en suéde. Een Indiase kast past dan ook geweldig bij dit interieur.

Existential Power

Deze stijltrend legt de focus op natuur, een onmisbaar element in onze leefomgeving. Alle vormen worden organisch. Het mag echt lijken alsof de natuur je huis overneemt. De stijl is te herkennen aan organische vormen, natuurlijke materialen en milieubewuste keuzes. Vooral bruin- en groentinten worden veel gebruikt. Denk bij dessins aan steenstructuren en reliëfs.

Quiet Glamour

In deze trends wordt er teruggegrepen naar de luxe van de jaren ’20. De stijl is herkenbaar aan de strakke en soms wat sobere vormen die tóch elegantie uitstralen. Het is een moderne look met klassieke invloeden. Quiet Glamour heeft een duidelijk kleurenpallet van donkerrood, smaragdgroen en kobaltblauw. Ook de dessins hebben een klassieke uitstraling, zoals ruiten en marmer.

Weet jij al welke stijl(en) jij gaat toepassen bij de make-over van jouw woning? Wij zijn in ieder geval geïnspireerd.

Lees ook:  5 tips bij het verduurzamen van je huis

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings