5 tips bij het verduurzamen van je huis

14/01/2022
322
verduurzamen

Om te anticiperen op de klimaatverandering, wordt het verduurzamen van je huis steeds vaker aanbevolen. Met een duurzame woning kun je bijdragen aan het verbeteren van de wereld, maar daarnaast kan dit ook gunstig voor je portemonnee zijn. Zo zijn er subsidies voor het verduurzamen van je woning en kunnen de aanpassingen aan je woning zorgen voor lagere maandlasten. Om te zorgen dat jij goed kan starten met het huis verduurzamen hebben wij 5 tips, waar zowel jouw huis als jouw portemonnee van kunnen profiteren!

1. Goedkope en kleine aanpassingen om je huis te verduurzamen

Je kunt een hoop kleine aanpassingen in huis doen, waar geen groot budget voor nodig is. Al deze kleine aanpassingen kunnen samen een groot verschil maken. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van de ouderwetse gloeilamp door LED-verlichting. Daarnaast kun je een waterbesparende douchekop gaan gebruiken. Ook kun je de hoeveelheid tocht reduceren, door bijvoorbeeld tochtstrips te plaatsen. Vergeet hierbij zeker niet de brievenbus! Wanneer er te veel koude lucht naar binnen komt, kun je bijvoorbeeld de borstel van de brievenbus vervangen.

2. Aardgasvrije woning

Je kunt er ook voor kiezen om je woning volledig aardgasvrij te maken. Door heel Nederland zijn er gemeenten bezig om wijken aardgasvrij te maken. Ook de gemeente Amsterdam is hier volop mee bezig. De gemeente Amsterdam heeft het doel om voor 2040 de stad volledig aardgasvrij te maken. De gemeente heeft verschillende initiatieven opgezet, om het verduurzamen te stimuleren. Zo zijn er subsidiemogelijkheden voor het aardgasvrij maken van je woning. Indien je op zoek bent naar een woning in Amsterdam, kun je voor vragen omtrent verduurzaming terecht bij een makelaar. Een makelaar kent niet alleen de huizenmarkt en de omgeving, maar ook de regelgeving. Je kunt ervan uit gaan dat een makelaar Amsterdam ook kent qua subsidies en andere voordelen.

3. Energie besparen met zonnepanelen

Een andere duurzame ingreep is het plaatsen van zonnepanelen. Voorheen waren hier subsidies voor, maar zonnepanelen zijn financieel zo aantrekkelijk, dat dit niet meer nodig is. Wel zijn er andere financiële voordelen te behalen bij het plaatsen van zonnepanelen. Zo kan het opwekken van je eigen energie zorgen dat de maandlasten lager worden. Daarnaast is het mogelijk om de BTW van zonnepanelen terug te vragen.

verkoopmakelaar amsterdam

4. Vraag informatie op bij experts

Er zijn specialisten die de volledige regelgeving omtrent subsidies en andere financiële voordelen van het verduurzamen van je huis kennen. Door gebruik te maken van deze kennis, kun je eenvoudig de meest voordelige ingrepen ontdekken. Een makelaar in Amsterdam kan jou wegwijs maken met de subsidie voor aardgasvrij wonen, maar daarnaast met meer initiatieven. Je kunt stellen dat zowel een aankoop- als verkoopmakelaar Amsterdam kent op dit gebied.

5. Terugverdientijd verduurzamen woning

Voordat je aan de slag gaat met het verduurzamen van je woning, is het handig om rekening te houden met de terugverdientijd. Energiebesparende investeringen hebben over het algemeen een kortere terugverdientijd. Het opwekken van duurzame energie kan echter enkele jaren duren. Zo kan het voorkomen dat je jouw woning verkoopt, voordat de investering is terugverdiend. Echter, duurzame ingrepen zijn vaak waarde verhogend. Ga daarom in gesprek met een verkoopmakelaar, om je woning zo goed mogelijk op de markt te zetten.

Lees ook:  Steeds meer tweedehands meubels in omloop

Het verduurzamen van je huis stopt nooit. Ook als je het huis laat reinigen moet je denken aan het milieu. In deze blog lees je over milieuvriendelijke opties om je gevel te laten reinigen. 

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings