Duurzaamheid steeds populairder

Read Time:1 Minute, 45 Second
Duurzaamheid steeds populairder

Duurzaamheid wordt steeds populairder. Steeds nemen meer en meer mensen zelf de keuze om duurzamer te gaan leven. Hier zijn veel verschillende redenen voor maar voornamelijk omdat mensen zelf een verandering willen brengen. Maar ook omdat de keuzes groter worden. Een tijd geleden was het nog niet mogelijk om duurzame alternatieven te vinden voor diverse producten. Echter zijn grotendeel van de bedrijven tegenwoordig bezig geweest met de research en development voor deze alternatieven. De overheid ondersteunt deze projecten, waardoor bedrijven hier meer ademruimte in krijgen.

Duurzaam wegdek

In Brabant zijn ze nu zelfs bezig met het testen van een nieuw soort wegdek. Op een strook van 700m op de A58 bij Oirschot gaan ze in de loop van volgend jaar twee innovatiestroken aanleggen. Hier zullen ze vier verschillende soorten wegdekken gaan testen, voornamelijk op duurzaamheid. Ook gaan ze een speciaal innovatiepaviljoen aanleggen naast de teststrook waar mensen en investeerders een kijkje kunnen nemen naar nieuwe duurzame producten voor op en rond de weg. Voor dit project wordt circa tien miljoen euro vrijgesteld door Rijkswaterstaat, dus er wordt steeds meer geïnvesteerd in duurzame praktijken.

Niet alleen het wegdek wordt duurzaam, Steeds meer bedrijven onthullen duurzame elektrische modellen. Zo onthulde Skoda de ”Enyaq iV” , hun eerste volledig elektrische SUV, waar zelfs de stoelbekleding uit gerecyclede Petflessen bestaat.

Duurzame producten

Duurzaam meubilair wordt ook steeds populairder. Steeds meer mensen kiezen er voor milieu vriendelijkere alternatieven.  Een van de redenen is dat het vaak niet alleen duurzamer is, maar ook van hogere kwaliteit. Een handgemaakte boomstamtafel bijvoorbeeld zal veel langer meegaan dan een eettafel die je bij de Ikea hebt gekocht en daarbovenop ziet hij er ook nog eens een stuk beter uit. Steeds meer Nederlanders kiezen er voor om toch dan net iets meer te besteden.

Niet alleen meubilair wordt duurzamer, maar ook een hoop kleinere producten. Wc papier, deodorant, tandenborstels en natuurlijk de verpakkingen van eten. Alles begint steeds duurzamer te worden. Het lijkt er ook op dat dit voorlopig ook niet zal ophouden. In 2021 wordt het gebruik van eenmalig plastic verboden en wie weet wat voor andere maatregelen er nog aankomen.

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.