Een bouwbak, dat is makkelijk geregeld!

09/03/2023
167

Ben je momenteel bezig met een verbouwing van het huis? Dan lijkt het voor de hand liggend om een bouwbak te gaan huren. Je zal tijdens de verbouwing te maken hebben met verschillende afvalstromen die vrijkomen en daar wil je natuurlijk snel van afkomen! Vandaag bespreken wij stapsgewijs hoe je een bouwbak kunt huren?

Opties voor bouwbak

Mensen hebben meteen gedachte aan het huren van een bouwcontainer. Heb je een te maken met een afvalstroom? Dan is het verstandiger om container aan te schaffen. Hier zijn natuurlijk een aantal verschillende soorten containers aan gekoppeld. We onderscheiden in totaal vier soorten containers:

Bouwcontainer

Bij het gebruiken van een bouwcontainer is het bijvoorbeeld geschikt om puin, glas, hout, karton, metaal en plastic te verwerken. Integendeel moet men erop letten dat je de volgende materialen absoluut niet in een bouwcontainer kunt verwerken. Dit gaat over asbesthoudende materialen, accu’s voor je laptop, koelkasten en chemische materialen. Maar ben je de vloer aan het renoveren? Dan is een bouwcontainer de beste keuze.

Grofvuil container

Bij het gebruiken van een grofvuil container is het juist geschikt om gips, hout, kunststoffen, papier en plastic in te verwerken. Natuurlijk is er net als bij een bouwcontainer een aantal dingen hier niet van toepassing. Zo mag er geen hier ook geen asbesthoudende materialen, autobaden, koelkasten en spuitbussen worden verwerkt.

Puincontainer: In deze container mogen dakpannen, plavuizen, tegels en cementdekvloer in verwerkt worden. Chemische materialen, puinzakken, beton en asbesthoudende materialen mogen niet verwerkt worden. Lees hier 3 tips voor het afvoeren van puin.

Houtcontainer: Als laatste hebben wij een houtcontainer. Hier mogen deuren, kozijnen, geperst hout en vezelplaten verwerkt worden. Asbesthoudende materialen, chemische materialen en beschoeiingen mogen niet verwerkt worden.

De overeenkomsten tussen deze containers die men kan merken is vooral dat asbesthoudende materialen absoluut niet mogen verwerkt worden.

De diverse formaten

Als je gaat bekijken om een bouwbak te gaan huren, heb je de optie om uit diverse formaten te kiezen. Er zijn sprake van drie formaten: 3m3, 6m3 en 10m3, waarbij de laatste formaat mogelijk is in zowel een open als een gesloten variant te kiezen. Het formaat van de container wordt gefundeerd op de hoeveelheid afval die men graag wilt afvoeren. Het is daardoor raadzaam om deze hoeveelheid afval naar boven te gaan afronden.

Kosten

Alle huurprijzen van bouwbak zijn all-in prijzen. Dit betekent dat de huurprijzen van het gebouw reeds de volgende diensten omvatten:

  • Plaatsing containers
  • Verwijdering containers
  • Verhuur tanks voor vier weken
  • Afvalmanagement

Dankzij all-in prijs weet men vooraf precies waar je aan toe bent. Daarom kom je bij ons nooit voor verrassingen te staan. Tenslotte hebben wij jullie een duidelijk beeld gegeven over het huren van een bouwbak. Bij het plaatsen van een bouwbak kunnen rijplaten van pas komen. Lees hier meer over dit onderwerp.

Bekijk ook Metaalindustrie mogelijk de dupe van aandachtgebrek voor CBAM

Lees ook:  De beste tips van 2022 om je tuin zomerklaar te maken.

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings