Een fysieke winkel starten

Read Time:2 Minute, 3 Second
Een fysieke winkel starten

Wanneer je een fysieke winkel gaat starten is dit anders dan wanneer je een webshop begint. Bij een fysieke winkel zijn er meer punten waar je op moet letten en rekening mee moet houden. Net als bij een webshop zul je een voorraad moeten hebben. Bij een fysieke winkel heb je hier plek voor nodig. Bij een webshop is dat een ander verhaal. Deze voorraad kan in principe overal gestald worden. Je zult een geschikte locatie moeten vinden voor je pand. Dan moet je niet alleen de goedkoopste pand zoeken, maar ook een pand waar veel mensen langs lopen en vooral jouw doelgroep. Als je een pand hebt gevonden zul je moeten denken aan een kassa, pinapparaat, inrichting voor de winkel en ga zo maar door. Je zult de kleren moeten ophangen met kleerhangers en sommige items wil je ergens neer leggen. Ook de etalage is een belangrijk punt, maar hier zijn genoeg etalagematerialen voor. Het opstarten van een fysieke winkel klinkt makkelijker gedaan dan het is. Er komt veel bij kijken en je moet met van alles rekening houden.

Hoe maak je je winkel aantrekkelijk?

De manier hoe je jouw winkel aantrekkelijk kunt maken is per winkel verschillend. Het ligt aan de doelgroep waar je je op richt en aan wat voor een producten je verkoopt. Om de mensen binnen te krijgen zal de winkel er van buiten ook aantrekkelijk uit moeten zien. Hier kun je voor zorgen met een etalage. Maar hoe decoreer je een etalage? Nou, er zijn genoeg etalagematerialen waarmee je kunt werken. Pas je etalage aan op het seizoen en richt het op je doelgroep. Heb je een winkel voor kinderkleding? Dan zul je een etalage aantrekkelijk moeten maken voor kinderen. Dit doe je door middel van speelgoed of andere voorwerpen. Wanneer je een chique winkel hebt, zul je de etalage strak en netjes moeten inrichten. Hiervoor zijn er ook genoeg etalagematerialen.

etalagematerialen

Personeel in de winkel

Nog een manier om klanten te werven is goed personeel. Zorg voor vriendelijk en behulpzaam personeel in je winkel. De mensen zullen niet meer snel terug komen als er een chagrijnige medewerker in de winkel staat.  Ze zullen de service dan slecht vinden. Zorg dus voor spontane medewerkers die de verkoop branche ook echt leuk vinden.  Het ziet er netjes uit als het personeel herkenbaar is of bedrijfskleding heeft. Dit kan ook gewoon een outfit uit de eigen winkel zijn, dan heb je ook gelijk promotie voor je kleding.

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.