Aantal huwelijken lager dan een jaar geleden

05/04/2021
272
Aantal huwelijken lager dan een jaar geleden

Het aantal huwelijken ligt door de coronapandemie lager dan vorige jaar. Uit de voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat er gemiddeld 1000 huwelijken minder zijn gesloten dan in 2020. Het gaat hierbij om de maanden januari en februari. De cijfers van maart zijn nog niet bekend. Gedurende de coronapandemie mochten er maar een beperkt aantal mensen worden uitgenodigd voor de huwelijken. In januari en februari van 2020 was er echter nog geen sprake van corona in Nederland. Vandaar dat er ook een goede vergelijking kan worden getrokken tussen de periode voor en tijdens corona.

De zomer van 2020

Gedurende de coronazomer van 2020 lag het aantal gesloten huwelijken ook fors lager dan in 2019. Met name in de maanden mei en april is het verschil erg groot. Zo werden er in mei meer dan de helft minder huwelijken gesloten. In juni was dit net iets minder dan de helft minder. Dezer huwelijken zijn ook niet meer ingehaald op andere momenten van het jaar. Dit betekent dat er dus heel veel huwelijken niet door zijn gegaan. Deze zullen naar alle waarschijnlijkheid na de coronapandemie plaatsvinden.

Explosie aan huwelijken na de coronapandemie

Doordat veel mensen hun huwelijk uitstellen tot na de coronapandemie is de kans groot dat er dan enorm veel mensen gaan trouwen. Naast de mensen die hun huwelijk uitstellen zijn er ook nog de mensen die dat jaar graag in het huwelijksbootje stappen. De divers trouwlocaties zijn nu al volgeboekt. Wanneer je in het komende jaar wilt trouwen kun je waarschijnlijk pas in november of december terecht. Uit de gegevens van het CBS blijkt overigens ook dat de meest mensen gedurende de lente- en zomermaanden trouwen. November en december zijn dan normaal gesproken niet echt in trek. De kans is echter groot dat er dit jaar ook een piek in deze maanden zal liggen.

Bereidt je nu al voor

Met de explosie aan huwelijken na de coronapandemie in voorschiet is het verstandig om nu al wat dingen te regelen. Zo kun je bijvoorbeeld nu al bij Bruidsmode maastricht terecht om te kijken naar een trouwjurk. Daarnaast kun je nu ook al even een kijkje nemen bij de bruidsjurk outlet. Bruidsjurken zijn nu eenmaal erg duur. Mocht jouw trouwjurk in de outlet hangen dan bespaar je je natuurlijk heel erg veel geld. Dan heb je meteen twee vliegen in één klap. Daarnaast is het ook wel slim om even te kijken eventuele trouwlocaties voor het huwelijk. Zoals eerder aangegeven zijn deze erg schaars. Mocht er ergens tussen kunnen komen dan moet je deze kans met beide handen meteen aangrijpen. Zo kun je er een fantastisch feest van maken en heb je de belangrijkste dingen al geregeld.

Lees ook:  Huizenprijzen in Nederland één van de meest hardst stijgende in Europa

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings