Een op de twintig rijscholen is moeten stoppen door coronajaar

09/09/2021
293
rijschool veldhoven

Vorig jaar zijn er vanwege de coronacrisis zo’n  430 rijscholen moeten stoppen. Dit blijkt uit cijfers die zijn opgevraagd bij de Kamer van Koophandel. Ook werden er nog eens 5 rijscholen failliet verklaard. Dit kwam omdat er voor enige tijd geen rijlessen afgenomen mochten worden, vanwege het coronavirus.

Het grootste gedeelte van rijscholen die er mee gestopt zijn, waren gevestigd in de provincie Zuid-Holland. In totaal waren dit 121 rijscholen, waarvan 110 een eenmanszaak waren. In maart 2020 werden de rijlessen stilgelegd. Deze werden later in mei weer hervat. Later dat jaar werden de rijlessen, in december, weer stilgelegd. Dit duurde nog eens tot maart 2021. Dit zorgde er dus voor dat een aantal rijscholen noodgedwongen moesten stoppen, omdat ze een hoop geld misliepen.

In de tweede lockdown kozen nog een aantal rijscholen ervoor om te stoppen. In de maanden januari en februari (2021) schreven 68 rijscholen zich uit bij de Kamer van Koophandel. 61 van deze rijscholen, waren eenmanszaken. In deze eerste twee maanden van 2021 werd er een rijschool officieel failliet verklaard.

rijschool veldhoven

Rijscholenbranche hard getroffen

Rijscholen liepen dus erg veel geld mis, doordat er dus in totaal zo’n 5 maanden geen rijlessen mochten plaatsvinden. Hierdoor werd rijscholenbranche, net als vele andere branches zwaar getroffen door de coronacrisis. Omdat ook zij voor een tijdje geen werk hadden

Doordat er dus geen rijlessen meer konden plaats vinden in deze vijf maanden, ontstonden er ook lange wachtrijen. Leerlingen moesten lang wachten, voordat ze op konden voor hun rijbewijs. Dit zorgde ervoor dat rijscholen geen nieuwe leerlingen konden aannemen. Ook dit zorgt er natuurlijk weer voor dat rijscholen een hoop geld mislopen.

Om het probleem van de wachtrijen bij het CBR op te lossen, werd er alles aan gedaan, om dit op te lossen. Omdat dit voor zowel de leerlingen bij rijscholen, als de rijscholen zelf, erg vervelend is. Zo deed het CBR er alles aan om dit op te lossen. Een van de oplossingen voor de lange wachtrijen, was het verkorten van het rijexamen zelf, waardoor er meer examens per dag afgenomen kunnen worden.

Door de genomen maatregelen, verlopen de examens dus al een stukje sneller bij het CBR. Zo zou je dus ook weer kunnen beginnen met rijlessen, bij rijschool Veldhoven, wanneer je graag je rijbewijs wilt gaan halen.

Lees ook:  Op zoek naar rust

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat Trump en Biden ons leren

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings