Eerste huis van plastic afval

10/11/2020
259
huis

“Plastic is eigenlijk best een duurzaam product”, zegt Bram, bewoner van het eerste huis dat gemaakt is van plastic. Veel mensen zijn van mening dat plastic alleen maar slecht is. Bram en Marlous tonen met hun huis van plastic aan dat dit toch nog niet zo slecht hoeft te zijn. Bram en Marlous willen het imago dat plastic heeft verbeteren. Plastic is namelijk heel erg duurzaam. Het gaat namelijk lang mee en regen, wind en zonnestralen hebben eigenlijk geen groot effect.

Materialen

Wanneer plastic namelijk op een goede manier wordt verwerkt dan kun er zelfs mee gebouwd worden. Een combinatie van botervlootjes, boterhamzakje en nog veel meer zorgt ervoor dat er stevig structuur ontstaat. Wanneer dit dan vervolgens wordt verwarmd en in panelen wordt gedrukt dan is het dus mogelijk om er mee te bouwen.

huis

Meer rust

De verhuizing naar dit nieuwe huis zorgde ervoor dat Bram en Marlous veel van hun spullen moesten wegbrengen. Het nieuwe huis is namelijk veel kleiner. De term ‘ontspullen’ past hier dan ook goed bij. Volgens Marlous zorgt het ‘ontspullen’ er ook voor dat ze veel rustiger is. “Je hebt minder om naar om te kijken wat ervoor zorgt dat je dus ook minder aan je hoofd hebt”, zo vertelt Marlous. Het is eigenlijk een ware bevrijding voor me geweest. Tijdens het sorteren zijn we gefaseerd gaan kijken. Eerst hebben we gekeken naar wat we echt nodig hadden en vervolgens naar de rest. Die 75m2 waar we nu inwonen zorgt er wel voor dat je dan ook echt die stap moet zetten.

Lees ook:  Omscholing is het sleutelwoord voor werkelozen

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings