Elektrisch scooter rijden

08/09/2020
293
riva mat zwart

Elektrisch rijden is in Nederland een trend geworden in de afgelopen paar jaar. Zoals je een elektrische fiets of auto hebt, is er nu ook de elektrische scooter oftewel e-scooter.

Natuurlijk heeft dit allemaal te maken met het milieu. Het is nu gewoon zo dat ‘normale’ scooters veel co2 uitstoten en dat is zoals je weet slecht voor onze planeet. Daarom moest er een oplossing komen. Je hebt dit vast gemerkt dat autofabrikanten steeds meer focus leggen op elektrische modellen van hun bestaande auto’s. Je hebt zelfs autofabrikanten die alleen maar elektrische auto’s produceren. Denk hierbij aan het populaire merk Tesla.

Scooterfabrikanten zijn deze trend gaan volgen en produceren ook steeds meer scooters die rijden op stroom. Het verschil met een scooter die op brandstof rijd is dat e-scooters gebruik maken van een elektro motor én een accu. Het hebben van een e-scooter brengt een aantal voordelen met zich mee. Natuurlijk is het grootste voordeel het beschermen van het milieu, maar het is ook goed om te weten dat wanneer je een e-scooter hebt je hier (qua onderhoud) bijna geen omkijken naar hebt.

Een ander voordeel van de e-scooter is dat ze nagenoeg immuun zijn voor storingen. Waar de vorige generatie scooters van tijd tot tijd nog wel eens last had van de nodigen storingen, hebben e-scooters hier amper problemen mee. Ze zijn over het algemeen dus een stuk betrouwbaarder.

Verschillende grote merken maken tegenwoordig e-scooters. Wat dacht je van Vespa, BTC en AGM? Voor de fans van de riva mat zwart is er op dit moment nog geen feestje te vieren, aangezien deze nog geen elektrische variant op de markt heeft.

Het aantal e-scooters in Nederland stijgt nog elke dag en ligt op dit moment op 65.000. Dit komt neer op ongeveer 5% van het scooter totaal in ons land. Er is een mooie stijging te zien, aangezien dit percentage 5 jaar geleden nog op 2,6% lag.

 

riva mat zwart

Lees ook:  Een nieuw voornemen in 2021

Recent

World Happiness Report: Nederland is heel gelukkig

Een energiezuinig leven bij jou in huis

Waarom het belangrijk is om je huisdier te ontwormen

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings