Enkele dingen die jij nog niet wist over Eindhoven

29/04/2021
457
Driving School Eindhoven

Misschien ben je er al eens gaan winkelen of heb je er een open dag bezocht. Misschien heb je al eens op het terras gezeten in De Kleine Berg of misschien ben je al eens bij een voetbalwedstrijd geweest van PSV. In ieder geval je bent hoogstwaarschijnlijk al eens in Eindhoven geweest, maar je hebt helaas niet alles kunnen zien en/of doen. Hieronder vertellen wij een aantal weetjes over Eindhoven die jij hopelijk nog niet wist.

De lichtjesroute

Na de oorlog wilden de inwoners van Eindhoven laten zien dat het licht weer was teruggekeerd. Eerst wilden de mensen kaarsen voor het raam zetten, maar dit mislukte. In 1947 werd besloten om op verschillende plekken in de stad Brandpunten aan te steken. Door de jaren heen kwamen er steeds meer Brandpunten in Eindhoven, toen is het uitgegroeid tot een route van 40 kilometers lang! In 1969 zijn ze er mee gestopt, maar de lichtjesroute kwam in 1984 weer terug. Maar ze hebben hem wel ingekort tot 22 kilometer lang. Momenteel kan je hem ieder jaar van 18 september tot 14 oktober bewonderen.

De Bergen

De Grote en De Kleine Berg in Eindhoven zijn vrij bekend, maar waarom wordt het De Bergen genoemd? Momenteel zijn De Bergen hartstikke vlak, maar vroeger was dit deel van het centrum gebouwd op verschillende zandheuvels. Als je goed kijkt dan kun je zien dat sommige straten van hoogte verschillen. Dit deel van Eindhoven is tijdens de oorlog bespaard gebleven, daarom dat alle huizen nog zo authentiek en sfeervol zijn. De Bergen zit altijd vol met studenten omdat je er lekker kan borrelen, eten en uitgaan. Wist jij dat maar liefst 16 procent van alle studenten in Eindhoven buitenlands zijn? Geen wonder dat een Engelstalige rijschool als Drivingschool Eindhoven zo goed loopt.

Eindhoven de lichtstad

Veel mensen denken dat Eindhoven zijn bijnaam ‘de lichtstad’ heeft gekregen door de gloeilampen van Philips. Maar als we nog meer terug in de tijd gaan, kom je erachter dat in Eindhoven de eerste luciferfabriek gebouwd is. Hier komt dus eigenlijk de bijnaam vandaan. Mennen en Keunen hebben de fabriek in 1870 gebouwd. Pas jaren later werd de gloeilampenfabriek van Philips gebouwd in Eindhoven.

Lees ook:  Steeds meer bedrijven kiezen voor flexwerkplekken

Recent

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

Het beste bedrijfsuitje organiseren deze zomer

Terra Management Search: 25 jaar van excellente leiderschapsbemiddeling

Hoe is de Bitcoin halving verlopen?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings