Steeds meer bedrijven kiezen voor flexwerkplekken

02/12/2020
328
werkplek

Veel bedrijven in Nederland hebben voor hun werknemers geen vaste werkplek. Zij werken dan met zogenaamde flexwerkplekken. Onderzoek heeft aangetoond dat flex kantoren sneller succes behalen dan gewone kantoren. Je kunt bij een flexplek een plek uitkiezen waar jij het fijnste werkt. Dit kan bijvoorbeeld fijn zijn voor jezelf wanneer je een dag door moet werken en dus een rustig plekje nodig hebt. Maar hoe weet je eigenlijk welke plekken fijn zijn om te zitten?

Juiste omgeving

Zorg ervoor dat wanneer je bijvoorbeeld veel gaat bellen je niet op een flexwerkplek zit waar mensen hard aan het werken zijn. Vaak zijn er voor telefoongesprekken andere ruimtes waar je rustig kunt telefoneren. Het belangrijkste is dat je op je plek genoeg natuurlijk daglicht hebt. Daglicht is altijd goed voor je maar vooral op je werkplek. Hoe meer daglicht je hebt hoe beter je kunt werken. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mensen die werken op een plek waar veel daglicht is veel beter kunnen slapen. Ook bewegen ze meer en hebben over het algemeen een hogere kwaliteit van leven. Bij een raam zitten is dus heel erg goed voor je. Uitzicht is namelijk even belangrijk is daglicht. Af en toe naar buiten kijken tijdens het werk is een stuk inspirerende dan de hele tijd kijken naar een stuk muur.

Zorg voor een schoon bureau

Flexwerkplekken moet je sowieso schoon houden maar zorg er ook voor dat tijdens het werken je bureau goed opgeruimd is. Een opgeruimd bureau is namelijk een stuk productiever. Laat je pennen niet rondslingeren maar doe ze in een mapje en ruim vooral de dingen op die je niet meer gebruikt. Een opgeruimd bureau werkt namelijk een stuk prettiger. Verder kun je altijd wat accessoires meenemen om je bureau op te vrolijken. Zo kun je werken met notitieboekjes met een leuk print of een planner. Vergeet niet om na het werken aan de flexplek je spullen altijd weer op te ruimen.

Zorg voor een uitdagende flexplek

Als bedrijf kun je er ook voor zorgen om de flexwerkplekken zo uitnodigend en uitdagend mogelijk te maken. Een manier om dit te doen is door de flexplek mooi groen te maken met planten. Buiten dat het er goed uitziet is het ook beter voor je werkprestaties. Planten verbeteren namelijk de akoestiek en sfeer. Werkplekken met planten geven niet alleen genoeg zuurstof maar ook gezelligheid af. Het komt helaas vaak voor dat werkplekken een beetje saai zijn. Zorg dat de werkplekken altijd creatief ingevuld worden. Zorg hiervoor wel altijd dat de basis rustig is maar gebruik bijvoorbeeld verschillende kleuren en materialen. Ook kun je posters ophangen om de muren wat minder kaal te maken. Buiten dat het er leuk uit moet zien moet het er ook veilig zijn. Zorg er daarom voor dat er per ruimte een Veiligheidsinformatieblad aanwezig is. Zo weet iedereen wat ze moeten doen bij een noodgeval.

Lees ook:  Nl.contact: de 10 beste klantenservices van bedrijven

Recent

Wat kun je met Internet of Things doen?

Waarom woonboulevards massaal worden bezocht op feestdagen

Wat zijn de verschillen tussen automaat- en schakelrijlessen?

Innovatie en uitdagingen in de elektronica-industrie

Zo werkt de industrie aan energiebesparing en bedrijfsveiligheid

┬ę Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings