Ergonomisch werken: waarom is het zo belangrijk?

14/04/2023
204
Ergonomische bureaustoel

Ergonomisch werken is steeds belangrijker op het gebied van kantoorinrichting. Dit hoor je dan vaak voorbij komen als het gaat over werkplekken. Zowel voor thuiswerkplekken als werkplekken op kantoor. Maar wat is een ergonomische werkplek precies en hoe kun je deze creëren? We gaan je alles vertellen over ergonomisch werken en het inrichten van een werkplek.

Waarom ergonomisch werken?

Ergonomisch werken houdt in dat je een goede werkhouding aanneemt. Ook zorgt het tijdens het werken dat je genoeg mentale en fysieke herstelmomenten tijdens je werkuren hebt. Als je bijvoorbeeld een werkdag van 8 uur hebt, moet je elke uur even gaan staan of lopen om ergonomisch te werken. Daarnaast is het ook belangrijk dat je de juiste zithouding hebt zodat je je lichaam niet te veel belast. Op deze manier kun je bijvoorbeeld klachten aan je rug en schouders voorkomen.

Hierbij is een ergonomische bureaustoel en bureau een belangrijk aspect. Zo wordt de veiligheid en gezondheid van de werknemers gewaarborgd. Door een goede ergonomische werkplek zullen werkfouten af kunnen nemen, zal het ziekteverzuim minder worden en zal het plezier en de productiviteit toe kunnen nemen.

Wat zijn de voordelen van ergonomisch werken?

Ergonomisch werken zal je bedrijf niet direct een hogere omzet bezorgen, maar wel zal het indirect verschillende voordelen opleveren die een stijging van de omzet kunnen betekenen. Een gezonde werkplek is namelijk zowel belangrijk voor de fysieke staat, maar ook voor de mentale gezondheid van de medewerkers.

Een gezonde werkplek zal dus veel voordelen bieden voor zowel werkgevers als werknemers. Je zult je als werknemer dan ook een stuk beter voelen. Het zal vooral ook meer werkplezier, minder stress en verbeterde gezondheid betekenen. Als werkgever zal dit betekenen dat er een verhoogd moreel onder je werknemers is, je lagere verzuimcijfers hebt en een verhoogde productiviteit hebt. Dit zijn dan ook een paar voordelen die kunnen zorgen voor een hogere omzet.

Hoe realiseer je een ergonomische werkplek?

Een ergonomische werkplek begint bij een goed bureau. Steeds vaker wordt er hier gekozen voor een zit- sta bureau. Dit is een bureau dat je in hoogte kunt verstellen, zodat je zowel staand als zittend kunt werken. Zo kun je het afwisselen gedurende de dag, wat goed voor je lichaam en voor je productiviteit zal zijn. Als je staand en zittend afwisselt tijdens het werken, zul je bijvoorbeeld kunnen merken dat je minder snel last van je rug en heupen krijgt van het de hele dag zitten. Dit is dan ook voordelig voor je gewrichten en eventueel ziekteverzuim.

Daarna maak je de werkplek af met een ergonomische bureaustoel. Een ergonomische bureaustoel zal ervoor zorgen dat je een goede en gezonde houding aanneemt achter je bureau. Je zult goed rechtop zitten, waardoor je een stuk minder snel last zult krijgen van je rug. Dit zal er ook voor zorgen dat je een stuk meer ontspannen aan het werk gaat. Dit is dan bijvoorbeeld ook hoe een ergonomische bureaustoel kan zorgen voor minder stress en een verhoogde productiviteit op de werkvloer.

Lees hier ook hoe interieurbeplanting de productiviteit op de werkvloer kan verbeteren.

Lees ook:  Steeds meer bedrijven kiezen voor eigen software

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

Web Wings groeit uit tot marktleider in online marketing

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings