Werknemers presteren beter in een goed kantoor

16/02/2024
35
Werknemers presteren beter

Een kantoor is veel meer dan alleen een plek waar werk wordt verricht. Het is een omgeving waar werknemers dagelijks samenkomen, ideeën uitwisselen en productief zijn. Volgens onderzoek besteden werknemers gemiddeld 40 uur per week op een kantoor. Het is daarom belangrijk dat het kantoor een ruimte is waar optimaal gepresteerd kan worden. In dit artikel bespreken we waarom werknemers beter presteren in een goed kantoor en hoe je dit kunt realiseren. 

Ruimte brengt creativiteit  

Wanneer jouw kantoor niet de plek is waar je helemaal tot je recht komt, kun je ervoor kiezen om je kantoor te upgraden. Echter kan een kantoor renoveren een flinke klus zijn. Het essentieel dat je de ruimte indeelt om zo optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte. Traditionele kantoorruimtes met afzonderlijke bureaus en hokjes maken steeds vaker plaats voor een meer dynamische indeling.

Flexibele werkplekken
Door het plaatsen van flexibele werkplekken, zoals sta-bureaus, loungehoeken en gezamenlijke vergaderplekken, bevorder je de samenwerking en communicatie tussen collega's. Dit stimuleert niet alleen de creativiteit, maar ook de productiviteit binnen het team. 

Een lichte omgeving kalmeert

Een goede verlichting speelt een cruciale rol in het creëren van een prettige werkomgeving. De juiste verlichting kan daarom een groot verschil maken in de sfeer en functionaliteit van je kantoor. Door optimaal gebruik te maken van natuurlijk licht, kun je de sfeer aanzienlijk verbeteren. Daarnaast is het belangrijk dat ramen niet worden geblokkeerd door kasten of gordijnen . Overweeg bijvoorbeeld  glazen scheidingswanden om het licht door het hele kantoor te laten stromen. Werknemers presteren beter als ze zich goed voelen, dus een fijne. luchtige sfeer op kantoor kan wonderen doen. Ook is het bewezen dat we van daglicht meer energie krijgen.

werknemers presteren beter door planten op kantoor

De ideale kleuren voor een rustgevende sfeer

Daarnaast kunnen ook de kleuren op de muren en meubels invloed hebben op de lichtinval. Kies daarom voor lichte en neutrale tinten om de ruimte groter en helderder te laten lijken. Niet alleen heeft kleur een invloed op de lichtinval, kleuren hebben een aanzienlijke invloed op de sfeer van een ruimte. Het is een goede keuze om rustgevende tinten te kiezen, zodat jouw kantoor een fijne en kalmerende omgeving wordt. Een kalmerende omgeving brengt ontspanning, wat belangrijk is voor de werknemer. 

Lees hier ook over de interieurbeplanting trend voor een betere werksfeer.

Zitten is het nieuwe roken

Ten slotte wordt het belang van ergonomie op de werkplek steeds meer erkend. Volgens onderzoek is “zitten het nieuwe roken”. Met andere woorden: de hele dag zitten is niet goed voor je gezondheid en dus ook niet voor de gezondheid van je werknemers. Het juiste meubilair kan een aanzienlijke bijdrage leveren aan het welzijn en de gezondheid van jouw medewerkers. Ergonomische bureaustoelen, verstelbare werkbladen en monitorarmen kunnen bijdragen aan een goede werkhouding en het voorkomen van rug- en nekklachten.

Door te investeren in ergonomisch meubilair, laat je zien dat je de gezondheid en het comfort van jouw medewerkers serieus neemt. Dit zal niet alleen het welzijn bevorderen, maar ook de productiviteit op de lange termijn verhogen.

Lees ook:  De stakingsgolf is nog niet afgelopen

Recent

Wat kun je met Internet of Things doen?

Waarom woonboulevards massaal worden bezocht op feestdagen

Wat zijn de verschillen tussen automaat- en schakelrijlessen?

Innovatie en uitdagingen in de elektronica-industrie

Zo werkt de industrie aan energiebesparing en bedrijfsveiligheid

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings