Fietsen wordt voor iedereen mogelijk

20/11/2022
246
duo fiets

Dat je zelf kan bepalen waar je wanneer naartoe gaat is voor velen van ons de normaalste zaak van de wereld. Toch is dit niet voor iedereen zo, maar vaak merken mensen dat pas als ze deze vrijheid niet meer hebben. Als je ouder wordt kan het zomaar zo zijn dat je deze vrijheid verliest, omdat je dingen niet meer zelfstandig kan. Je zit veel thuis en het kan zomaar zijn dat mantelzorgers je ook niet meer zo vaak mee ergens naartoe nemen, omdat je simpelweg niet meer kan. Voor deze mensen is er nu een oplossing met de komst van de duo fiets. De duo fiets maakt fietsen voor iedereen mogelijk, zodat ook mensen die deze vrijheid verloren zijn af en toe weer eens ergens mee naartoe genomen kunnen worden samen met hun mantelzorger.  

Duo fiets

De duo fiets is een fiets waarbij twee mensen naast elkaar kunnen zitten en kunnen fietsen. Een persoon stuurt, maar beide personen trappen. Beide personen hebben goed zicht op de weg en kunnen goed met elkaar praten doordat de zitjes van de fiets naast elkaar zitten. De zitjes kunnen apart van elkaar worden versteld zodat fietsen opnieuw voor iedereen mogelijk wordt. De fiets heeft twee achterwielen en een of twee voorwielen. Ook kan de fiets zo ingesteld worden dat je kan bepalen hoeveel invloed het trappen heeft van beide personen. Je kan instellen dat beide personen evenveel werk moeten doen met trappen, maar je kan ook instellen dat de hoofdbestuurder al het werk doet en de bijrijder kan trappen hoe het lukt. Een elektrische duo fiets heeft daarbij vaak ook nog eens verschillende versnellingen.

Iedereen

Door de komst van de duo fiets is fietsen dus weer voor iedereen mogelijk, ook voor de mensen die niet meer alles zelf kunnen. Fietsen kan op deze manier weer, samen met iemand anders. Het fietsen zorgt voor bewegen, lachen, afleiding en niet onbelangrijk: je hebt het gevoel erbij te horen. Bovendien ben je lekker in de buitenlucht. Ook voor degene die meefietst is het een leuke ervaring.

Gemeente

Wil je ook een keer gaan fietsen op de duo fiets? Dan kan je vaak in je eigen gemeente de fiets voor een dag lenen. Veel gemeentes hebben er eentje en lenen deze met plezier aan je uit. Je kan ook zelf een duo fiets aanschaffen om er vaker op uit te trekken. Een duo fiets heb je vanaf €8000 euro exclusief de BTW.

Lees ook:  5 Trendy relaxideeën voor in je tuin

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

Web Wings groeit uit tot marktleider in online marketing

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings