Nieuwe geheimen om je huid lang gezond te houden

14/02/2022
275
geheimen om je huid lang gezond te houden

Je huid is het grootste orgaan dat je hebt. De gemiddelde huid is bijna twee vierkante meter en zo'n zeven kilo zwaar. Het is rekbaar wanneer het nodig is, en het beschermt je tegen allerlei gevaren van buitenaf. Het is daarom belangrijk om te weten hoe jij je huid het beste kunt beschermen en gezond kunt houden. Dit is kennis die niet voor iedereen vanzelf komt en die de laatste jaren steeds meer aan het veranderen is. Zo komt men er onder andere achter dat voeding steeds belangrijker wordt. In deze blog leer je nieuwe geheimen om je huid lang gezond te houden.

Hydratatie

Dat hydratatie belangrijk is voor je huid weet men al langer. Je lichaam bestaat vooral uit water en water zorgt voor de beste gezondheid. Dit is voor je huid niet anders. Om je huid te helpen kun je dus enerzijds er vooral voor zorgen dat je genoeg drinkt. Anderzijds kun je hydrateren door een goede moisturizer te gebruiken, of bijvoorbeeld dagcrème. Dit kan vooral over de langere termijn zorgen voor een veel zachtere, goed doorvoede huid.

Verzuring

Waar veel mensen zich niet bewust van zijn is verzuring. Verzuring treedt op in je lichaam als je niet goed oplet wat je allemaal eet. Zo kan brood verzurend werken en suiker al helemaal. Om de zuurtegraad in je lichaam omlaag te halen eet je het beste vooral veel groenten. Als resultaat zul je merken dat je huid beter wordt, maar ook dat je bijvoorbeeld helderder kunt gaan denken. Algemene malaise kan dan ook een teken zijn van teveel verzurend voedsel. Het kan dus heel belangrijk zijn, vooral als je last hebt van bijvoorbeeld eczeem op je huid, om op je eten te gaan letten.

anti cellulite gel

Anti cellulite gel

Ook voor ouderdomstrekjes zoals kraaienpoten, wallen onder je ogen en cellulitis kan de juiste voeding en hydratatie veel helpen. Daarnaast zijn er producten die gespecialiseerd zijn op datgene dat jij belangrijk vindt. Producten zoals anti cellulite gel. Zo'n anti cellulite gel maakt je huid strakker en gladder en laat overtollig vocht al snel verdwijnen. Of dit soort gespecialiseerde producten voor jou werken kan afhankelijk zijn van je lichaam en de kwaliteit van het product. Hierbij moet je dus vooral goed letten op reviews en simpelweg uitproberen of het iets voor jou is.

Sporten

Als laatste tip: sporten! Sporten zorgt ervoor dat je complete metabolisme goed op gang blijft, en daardoor ook je vermogen om af te voeren en te transpireren. Dit heeft als effect dat je huid veel meer de aandacht krijgt die het verdient en beter voor zichzelf kan zorgen. Er kan dus meer worden gedaan dan alleen maar crème smeren.

Lees ook hier over tandheelkundige zorg voor gezinnen.

Lees ook:  Stijgende vraag aan afwassers in de horeca na lockdown

Recent

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

Het beste bedrijfsuitje organiseren deze zomer

Terra Management Search: 25 jaar van excellente leiderschapsbemiddeling

Hoe is de Bitcoin halving verlopen?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings