Gevolgen van Global warming steeds erger.

Read Time:1 Minute, 42 Second
Gevolgen van Global warming steeds erger.

Volgens data van NASA was augustus 2020 ongeveer 2.14°C warmer dan de gemiddelde maand ooit gemeten. Uit onderzoek blijkt dat onze planeet als sinds het begin van de 19e eeuw langzaam aan het opwarmen is. Sinds het jaar 2000 echter is deze opwarming sterk gestegen.

De wetenschappers bij NASA gaan ervan uit dat het jaar 2020 het op één na warmste jaar zal worden met 2016 op de eerste plaats. Nu staat 2019 nog op de tweede plaats.

Wat is Global warming

Wat zijn eigenlijk de redenen voor het opwarmen van de aarde? Hoewel er meerdere redenen zijn, zijn broeikasgassen de grootste boosdoener. Briekasgassen zijn gassen die vrijkomen tijdens het verbranden van fossiele brandstoffen zoals kool en olie. Deze gassen komen dan in de atmosfeer van de aarde terecht. Een van de eigenschappen van broeikasgassen is dat ze infrarood straling opvangen en naar alle kanten uitzenden. Dit zorgt er voor dat de straling die vanuit de zon normaal gezien door de aarde reflecteert wordt niet terug de ruimte in gaat, maar terug de aarde in wordt gestraald. Vandaar de naam ‘broeikasgassen’, aangezien ze de atmosfeer in een broeikas transformeren.

Gevolgen van Global warming

Een van de grootste gevolgen van Global warming is het smelten van de poolkappen, wat voor een hogere zeespiegel zorgt. Dit heeft niet alleen gevolgen voor landen met een lage zeespiegel, maar ook voor de rest van de landen. Zo zal extreem weer volgens NASA steeds vaker voorkomen. Ook landen die niet in de buurt van de zee liggen zullen er last van krijgen. Verder zullen gebieden die al last hadden van enorme droogte vermoedelijk nog harder getroffen worden. Daar toe doen van de droogte zal er een groot voedseltekort ontstaan dat voor ernstige gevolgen zorgen.

Je merkt misschien nu al gevolgen van het stijgende klimaat. Steeds vaker zijn er bijvoorbeeld langere hittegolven. Kwetsbare groepen en oudere mensen kunnen vaak niet goed tegen deze lange hittegolven en zoeken verkoeling. Vaak zijn de luchtkoelers uitverkocht aangezien iedereen naar de winkel gaat om een nieuwe te kopen.

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.