Liverpool – Ajax

01/12/2020
302
Liverpool - Ajax

Vanavond is het Anfield het stadion van Liverpool het strijdtoneel van de wedstrijd (Liverpool -Ajax) in de Champions League. De aftrap zal plaatsvinden om 21:00 Nederlandse tijd. Liverpool staat 1ste in groep D met 9 punten. Ajax volgt op plek 2 met 7 punten. Op plek 3 staat Atalanta ook met 7 punten maar met een slechter doelsaldo. Op de 4de en laatste plaats staat Midtjylland met 0 punten uit 4 wedstrijden. Binnen deze groep gaan de eerste 2 teams door naar de volgende ronde van het toernooi. De nummer drie van de groep gaat naar de Europa League en de nummer is klaar en mag naar huis. Vast staat dat Midtjylland 4de wordt in deze groep. Voor de andere drie teams geldt dat zij alle drie nog kans hebben op de plekken 1, 2 of 3. Liverpool heeft natuurlijk 2 punten voorsprong en is daarmee in het voordeel. Toch hoeft dit nog niet te betekenen dat het al gespeeld is.

Amsterdam

De eerste wedstrijd in Amsterdam leverde een uitslag van 0-1 op. Liverpool won dus maar een gelijkspel was meer op zijn plaats geweest. Ajax vergat zichzelf in de thuiswedstrijd te belonen. Het eigen doelpunt van Tagliafico in 35ste minuut was dan ook extra zuur. Het was eigenlijk echt een 0 – 0 wedstrijd.

Vanavond

Voor de wedstrijd van vanavond geldt dat er een gehavend Liverpool ten tonele zal verschijnen. Daarentegen, kan Ajax wel op volle oorlogssterkte aantreden. Daarnaast zitten er geen fans in het stadion van Liverpool. Voor Ajax is het dus een kans om Liverpool op eigenbodem te verslaan. De trainer van Ajax: Ten Hag, deelt deze mening. Bovendien geeft hij aan dat Ajax op dit moment beter is dan een maand geleden. Hiermee refereert Ten Hag aan de periode waarin Ajax de eerste wedstrijd tegen Liverpool speelde.

Toto

De Toto geeft Liverpool toch het voordeel van de twijfel. Zo zijn de ratio’s voor Liverpool 1,79, voor een gelijkspel 4,30 en voor Ajax 4,20. Het kan dus interessant zijn om eens te kijken naar deze wedstrijd. Het lijkt namelijk aannemelijk dat Ajax iets kan in de wedstrijd van vanavond tegen Liverpool. Dus wie weet.

Wij wensen jullie alvast veel kijk plezier vanavond. Mocht je nu nog meer zin hebben in voetbal deze week? Schakel dan donderdagavond naar de Europa League wedstrijden van PSV, Feyenoord en AZ.

Lees ook:  “Feierabend” zorgt voor goede momenten van ontspanning

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings