Grote premieverschillen tussen autoverzekeringen

05/10/2021
405
auto verzekeren

Als je verschillende autoverzekeringen gaat bekijken en de premies daarbij zul je zien dat er grootte verschillen zijn. In sommige gevallen is het verschil zelfs honderden euro’s op een jaarbasis. Zelfs tussen jou en je buren kan al een heel verschil zitten bij je auto premie. Het is zeer onbegrijpelijk en lastig uit te leggen hoe dit nu eigenlijk kan.

Aantal kilometers

Als je een autoverzekering wilt afsluiten vraagt een verzekeraar altijd naar het aantal kilometers dat je jaarlijks verwacht te rijden. Dit doet de verzekeraar omdat op basis daarvan de premie van de autoverzekering wordt bepaald. Door de coronacrisis zijn we natuurlijk minder gaan rijden omdat we vanuit thuis moesten werken en niet op vakantie mochten. Hierdoor kun je natuurlijk weer veel besparen op je premie, soms wel tot 200 euro per jaar. Stel je kiest er nu nog steeds voor om vanuit thuis te werken dan kun je altijd even bellen naar de verzekering en doorgeven dat je waarschijnlijk minder kilometers gaat maken.

Jongeren betalen meer

Als jongeren beginnen met hun carrière als autobestuurder en hun auto verzekeren betalen ze standaard al een hogere premie. Dit komt doordat jongeren minder ervaring hebben en veel jeugdig enthousiasme hebben. Hierdoor is het voor jongeren al een stuk lastiger om een goedkope verzekering te vinden. Dit komt doordat verzekeringsmaatschappijen de kans groot schatte dat deze bestuurders bij een ongeval betrokken raken. Als je na een paar jaar kunt aantonen dat je een goede en veilige chauffeur bent zal je premie vanzelf dalen.

Risico’s verzekeren

De meeste mensen die een autoverzekering afsluiten kijken er ook niet naar om. Je zult och wel even moeten kijken naar je dekking van de verzekering. Het ligt er namelijk aan hoe oud je auto is welke WA verzekering het beste aansluit. Want hoe meer risico’s je verzekert hoe duurder je premie zal worden. Kies daarom verstandig want voor een oude auto is vaker een normale WA dekking al voldoende en voor een auto van 6 jaar is allrisk beter om te kiezen.

Vergelijken

Er zijn dus een aantal zaken waar je op kunt letten zodat je je premie kunt verlagen. Het beste wat je kunt doen is beginnen met vergelijken. als je een paar verzekeringen in je hoofd hebt waar je je wel wilt verzekeren zet deze dan op een rijtje. Kijk bij wie je je het meeste geld bespaard en kies dan ook voor deze verzekering. Want ondanks dat we minder kilometers maken wil je alsnog niet te veel betalen.

Lees ook:  Randstedelingen trekken door corona uit naar een rustige plaats

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings