Randstedelingen trekken door corona uit naar een rustige plaats

14/10/2020
265
makelaar venray

Deskundigen zijn een gestage stijging in het aantal bewoners van de randstad die naar een rustigere plek verhuizen. Door de impact van de coronacrisis is het aandeel mensen dat thuis zit hoger en zijn ook de eisen aan huisvesting veranderd. Ze willen een extra kamer of meer buitenruimte.

Martin van Spanje woont al 25 jaar in het centrum van Haarlem. Door een burn-out raakte hij steeds meer geïrriteerd door het lawaai van de stad. Het geluid van auto’s werd hem te veel. Toen door de coronacrisis ook nog eens al de klus geluiden erbij kwamen van omringende buurt bewoners was hij er klaar mee. Martin wilde de stad verlaten. "Ik wil mezelf kunnen afzonderen en rustig buiten kunnen zitten"

Dus begon hij te rekenen. Hij woont al een tijdje in een benedenwoning in Haarlem, en daar zit ongeveer een ton aan meerwaarde op. Hij zocht huizen op Funda die tot een ton kostten. Omdat hij niet geïnteresseerd is in gebieden als Brabant en Limburg, concentreert hij zich op Friesland, zijn moeder komt uit Friesland en hij kwam vaak als kind op bezoek.

Vrijstaande woning voor een ton

Al snel vond hij een vrijstaand huis op een terp in het dorp Hallum in de provincie Friesland met minder dan drieduizend inwoners. Hij heeft hiervoor 105.000 euro uitgegeven en woont er nu ruim twee maanden. Hij zei: "Ik ben zeer tevreden met deze verhuizing." "Het is hier erg rustig."

Martin is niet de enige die naar Friesland is getrokken. Dit constateerde makelaar Tycho Reimers van Makelaardij Friesland. ‘’Het was bizar, het leek alsof na het begin van de coronacrisis ineens iedereen de randstad had ontdekt. Voornamelijk het dure segment is in trek, in huizen van boven de 5 ton is de meeste interesse’’.

Reimers ziet dat binnen een paar jaar veel ouderen met pensioen gaan. “Je merkte dat ze dachten: we hoeven niet meer naar kantoor, waarom zitten we dan allemaal opgesloten in de Randstad?” Vaak zoeken ze vrijstaande huizen met veel open plekken om zich heen en met uitzicht op gras, water of bos.

In Limburg staan ook mooie huizen te koop voor mensen die bijna met pensioen gaan. Makelaar Venray heeft een breed aanbod met betrekking tot huizen in midden- en noord-Limburg.makelaar venray

Lees ook:  Opletten geblazen

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings