Grote stijging Netflix gebruikers in corona tijden

18/02/2021
372
vandaagopzeggen.nl

We kennen Netflix allemaal als een van de grootste en bekendste streamingdiensten ter wereld. Je kunt er veel oude en vertrouwde films en series van vroeger op terugkijken. Maar ook lopende series en Netflix Originals komen steeds vaker voor op het platform van de streamingdienst. Het is dan ook geen wonder dat Netflix wereldwijd momenteel 203 miljoen betalende abonnees heeft. Dat is bijna 12 keer het bevolkingsaantal van Nederland!

Jaarcijfers 2020 Netflix

Recent gaf Netflix een toelichting op haar kwartaalcijfers van het afgelopen jaar. Gedurende het hele jaar 2020 kreeg Netflix er maar liefst 37 miljoen betaalde gebruikers bij. Nog nooit eerder kreeg de streamingdienst er zoveel nieuwe gebruikers bij als vorig jaar. Dit heeft onder andere te maken met de corona crisis. Veel mensen werkten thuis of moesten verplicht thuis blijven. Daardoor kwam er meer tijd vrij om tv te kijken. Maar aangezien je op tv te maken krijgt met reclames om de haverklap, zijn veel mensen overgestapt op Netflix

Van die 37 miljoen nieuwe gebruikers, kwamen er 8,5 miljoen in het laatste kwartaal van 2020 bij. Meer dan de helft van deze 8,5 miljoen gebruikers, namelijk 4,5 miljoen, is afkomstig uit de regio Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Afrika is de regio waar Netflix voorlopig de grootste groei doormaakt.

Omzet en winst 2020

De streamingdienst onthulde ook de jaarlijkse winst- en omzetcijfers. Over het hele jaar 2020 was de omzet ruim 20 miljard dollar en de nettowinst 2,7 miljard dollar. Van die 20 miljard dollar omzet kwam 6,6 miljard dollar alleen al uit het laatste kwartaal. Dit is een derde van de totale omzet. De nettowinst in het laatste kwartaal was procentueel minder groot met 542 miljoen dollar. Een vijfde van de totale winst.

Verwachtingen 2021

Netflix verwacht in eerste kwartaal van 2021 een toename van 6 miljoen nieuwe betalende abonnees. Dat is beduidend lager dan de 15,8 miljoen gebruikers die het bedrijf in het eerste kwartaal van 2020 erbij kreeg. Dat komt simpelweg omdat veel thuiszittende mensen vorig jaar al een betaald abonnement hebben afgesloten.

Daarnaast maakte Netflix bekend dat het minder afhankelijk is van kapitaalmarkten om geld binnen te krijgen voor haar eigen producties. Het kassaldo bedraagt momenteel iets meer dan 8 miljard dollar. Ze verwachten dan ook geen extra financiering meer nodig te hebben voor alle dagelijkse activiteiten.

Mocht je een Netflix abonnement hebben, maar kijk je het bijna niet? Dan is opzeggen makkelijk mogelijk via vandaagopzeggen.nl.

Lees ook:  Betekenis en voordelen van cloud technologie

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat Trump en Biden ons leren

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings