Haalt Bitcoin binnenkort de all time high?

03/12/2020
295

Bitcoin is goed op weg om een hoogtepunt in prijs te bereiken dat sinds de digitale valuta’s uitvinding nog niet is bereikt. De laatste keer dat Bitcoin in de buurt kwam van de $20,000 in december 2017 resulteerde dat in een spectaculaire crash met de prijs van Bitcoin die kort onder de $4,000 dipte. Echter is er volgens experts de kans laag dat een soortgelijke crash zal plaatsvinden. Sinds de inceptie van de valuta in 2008 is de prijs van Bitcoin van enkele centen tot in de honderden gestegen in 2016. Nu is de Bitcoin koers weer terug in de buurt van $20,000 voor het eerst sinds de crash van December 2017.

Waarom stijgt de Bitcoin koers nu?

Volgens Experts is een van de redenen dat de Bitcoin koers uiterst nu aan het stijgen is dankzij het feit dat er een groeiend interesse is van institutionele investeerders in de digitale valuta. Deze steun van grote namen binnen de financiële markten geeft veel mensen een gevoel van zekerheid. De Bitcoin koers is erg gevoelig voor markttrends dankzij zijn gedecentraliseerde aard. Dit betekent echter ook dat marktmanipulatie ernstige gevolgen kan hebben voor de prijs van Bitcoin

Marktmanipulatie en de Bitcoin koers

Over de jaren zijn er veel pogingen gedaan sommige succesvol sommige minder om de prijs van Bitcoin te beïnvloeden. Zo laten grote investeerders vaak nieuwsberichten plaatsen dan Bitcoin ergens verboden gaat verboden wordt zodat zij een grote inkoop kunnen maken tijdens de dip die dan ontstaat dankzij het nieuws.

Zal de Bitcoin koers blijven stijgen?

Vooralsnog is het onduidelijk of de Bitcoin koers deze trend zal blijven aan houden of dat er een nieuwe crash zoals die van 2017 zal zijn. De huidige opwaartse trend is al sinds begin oktober sterk opwaarts aan het gaan ondanks de aanhoudende crisis omtrent corona.

Lees ook:  Bitcoinkoers boven de 12.000 euro

Recent

World Happiness Report: Nederland is heel gelukkig

Een energiezuinig leven bij jou in huis

Waarom het belangrijk is om je huisdier te ontwormen

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings