Het debat rond het coronavaccin en vruchtbaarheid

22/11/2021
196
zwangerschapstest

De discussie rondom het coronavaccin is de afgelopen weken erg opgelaaid, zeker na de rellen die zijn ontstaan op verschillende plekken door het land. De tweedeling van het Nederlandse volk is op dit moment erg prominent en zal de komende tijd zeker nog zo blijven. Als je je bewust of onbewust hebt afgewend van het nieuws de laatste tijd, dan kan het zijn dat je je afvraagt waarom deze splitsing van het volk is ontstaan. Hieronder lees je meer.

Allereerst is het belangrijk om te noemen over welke twee kampen het nu precies gaat. Zo heb je aan de ene kant de mensen die wel gevaccineerd zijn met een coronavaccin, met aan de andere kant de mensen die niet zijn gevaccineerd. De eerste legt schuld bij de laatste voor het opnieuw stijgen van de besmettingscijfers en het aantal ziekenhuisopnames, terwijl de laatste de eerste een schending van hun lichamelijk recht ten laste legt. Op deze manier is er een botsing van grondrechten, waardoor het moeilijk is om een juiste partij aan te wijzen in deze discussie. Maar wat is nu de motivatie die beide zijdes beargumenteren?

Argumenten van beide kanten

Eén van de eerste verschillen tussen de beide groepen, is het vertrouwen in het onderzoek achter het coronavaccin. Zo gelooft de gevaccineerde kant dat het vaccin veilig genoeg is, terwijl de ongevaccineerde kant daar anders over denkt. Zo zijn er meerdere twijfels over de bijwerkingen die er mogelijk kunnen zijn aan het nemen van een dergelijke vaccinatie. Eén van deze bijwerkingen zou mogelijk een verminderde vruchtbaarheid zijn. Maar is deze negatieve zwangerschapstest werkelijk te danken aan het vaccin? Ook hierover zijn de meningen verdeeld.

De discussie rondom de vruchtbaarheid

Volgens gynaecologe Yvonne Louwers is het niet zo dat het coronavaccin een effect lijkt te hebben op de vruchtbaarheid van een man of vrouw. Dit wordt ook beaamd door gynaecoloog-perinatoloog Sam Schoenmakers, die zegt dat “er op de korte termijn geen ernstige bijwerkingen zijn.” Echter zijn er buiten Nederland wel geluiden over het nadelige effect van de prik. Zo waarschuwen Belgische gynaecologen dat infectie met Covid-19 kan zorgen voor een verminderde zaadkwaliteit, waardoor zwangerschappen lang kunnen uitblijven.

Het grootste advies voor zij die nu twijfelen over het halen van hun prik is: spreek met je huisarts over de mogelijke bijwerkingen en baseer je beslissing aan de hand daarvan.

Lees ook:  Denk al na over je inkopen voor de feestdagen

Recent

Evolutie van de game-console

Frenkie de Jong buitenspel. Hoe nu verder met Oranje en Barcelona?

Voordelen van Realworks website voor makelaars

Het vermogen van Yvonne Coldeweijer: wat verdient de roddelkoningin?

Tips voor het renoveren van je woning

© Nieuwsbeest - 2023
Made with
Web Wings