Het gebruik van social media blijft toenemen

13/10/2020
310
toenemende gebruik social media

Net als de afgelopen jaren blijft social media onveranderd veel gebruikt worden door Nederlanders. Zo’n 96% van de Nederlanders is actief op een social media kanaal. Ook ouderen maken steeds meer gebruik van sociale netwerken.

WhatsApp

WhatsApp is het meest gebruikte social media kanaal. Bijna 9 van de 10 Nederlanders is actief op WhatsApp. Het gebruik is wel iets afgezwakt ten opzichte van vorig jaar, maar alsnog is WhatsApp het meest gebruikte social media kanaal in Nederland. Men zit gemiddeld in 7 WhatsApp groepen.

Instagram

Instagram is samen met YouTube het social media kanaal dat het hardst is gestegen in 2020. De helft van de gebruikers van Instagram zijn zelfs dagelijks actief op het kanaal. Ook de trend van Instagram Stories zet zich in 2020 voort.

YouTube

YouTube kent net als Instagram een grote groei. Dit geldt bij YouTube voor zowel het totaal aantal gebruikers als het dagelijks gebruik ervan.

Facebook

Het lijkt alsof Facebook steeds een beetje meer de rug wordt toegekeerd. Facebook heeft een aantal keer negatief in het nieuws gestaan door onder andere privacy issues. Dit heeft bijgedragen aan het feit dat het gebruik van Facebook een daling heeft gekend en nu niet meer zo hard groeit. Ondanks dit is Facebook nog steeds één van de kanalen met de meeste accounts.

LinkedIn

Het aantal gebruikers van LinkedIn blijft ook licht toenemen. Dit is vooral te zien aan de aantal dagelijkse gebruikers van het platform.

Al met al komt het erop neer dat het gebruik van social media blijft toenemen. Op al deze social media kanalen draait het onder andere om de volgers, likes of views onder geplaatste posts. Dit geldt voor zowel individuele gebruikers als ook voor bedrijven. Als de likes, volgers of views echter achterblijven is het mogelijk om deze te kopen. Zo kun je Instagram volgers kopen. 10.000 likes ziet er nou eenmaal beter uit dan 100 of 1.000 likes. Bovendien wordt een post of profiel met meer likes en volgers als betrouwbaarder gezien.

Twitter word in deze lijst niet genoemd, maar hierover vertellen we meer in dit aparte artikel.
Er gebeurd veel bij Twitter sinds Elon Musk vernoemd is geraakt met het bedrijf.

Lees ook:  Salt Bae gaat veel te ver na winst Argentinië!

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings