Het vegetarisch voedingsschema

12/03/2021
305
Vegetarisch voedingsschema

In Nederland zijn ongeveer 850.000 mensen vegetarisch. Dit betekent dat 4 tot 6% (vrijwel) nooit vlees eet in Nederland. Veel mensen eten geen vlees meer omdat de vleesindustrie slecht is voor het milieu. Anderen vinden het dierenleed. Maar er zijn ook mensen die geen vlees of vis eten omdat ze hierdoor afvallen. Het is belangrijk om eerst uit te zoeken welke vegetarische producten je het beste kunt eten en welke je beter kunt vermijden. Lees hieronder verdere wat de voor- en nadelen zijn van een vegetarisch voedingsschema.

 

Vegetarisch voedingsschema: gezond of ongezond?

Vlees en vis bevatten veel eiwitten en weinig koolhydraten. Het is belangrijk dat je je vegetarisch voedingsschema zo aanpast dat je producten eet die veel eiwitten en weinig koolhydraten bevatten. Anders mist je lichaam te veel eiwitten. Door minder koolhydraten (50 tot 130 gram) te eten, val je ook snel af. Daarnaast is vegetarisch eten gezond. De kans op hart- en vaatziekten worden vanwege een vegetarisch voedingsschema terug gedraaid. Wel moet je letten op ongezond vegetarisch eten. Een toastje met vette kaas, ijs, chips en koekjes is ook vegetarisch, maar totaal niet gezond. Hierdoor kan je zelfs aankomen. Het is dus belangrijk om gezonde vlees- en visvervangers in je vegetarisch voedingsschema toe te passen.

 

Je valt sneller af

Uit onderzoek blijkt dat mensen die op een vegetarisch voedingsschema overstappen, automatisch afvallen. De deelnemers van het onderzoek verloren in vier weken tijd gemiddeld 3,4 kilo, zonder er veel moeite voor te hoeven doen. Dit komt omdat er veel vezels zitten in plantaardige voeding. Vezels vullen je maag, maar leveren weinig calorieën. Ze houden je lang verzadigd en voorkomen dat je snel weer honger krijgt. Ook bevatten deze producten minder vet. Met andere woorden, je kan met een vegetarisch voedingsschema meer eten voor hetzelfde aantal calorieën. Maar het moeten wel de juiste producten zijn. Een aantal punten waar je je aan moet houden: eet veel groente, laat aardappelen, rijst en pasta staan. Eieren zijn vegetarisch en ze bevatten weinig koolhydraten, eet yoghurt bij het ontbijt of als tussendoortje en eet geen zoete snacks of junkfood.

Lees ook:  Slaap je slechter bij een volle maan?

Recent

Doorbraak: Sociale Media omarmen Vrouwelijke Tepels - #free the nipple!

Nieuwe trend: Overnachten, recreëren en vergaderen op de boerderij

Populaire soorten vloeren en hun onderhoud

Verbod op gokreclame: wanneer treedt het in en wat betekent het?

Hoe fenders een boot kunnen beschermen

© Nieuwsbeest - 2023
Made with
Web Wings