Hier moet je op letten als je geld gaat lenen

11/10/2020
408

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die persoonlijke leningen aangaan. Dit komt omdat het als zelfstandig ondernemer steeds lastiger wordt om te beginnen zonder startkapitaal. Veel ondernemers zien het dan ook als een investering in hun bedrijf om een lening af te sluiten. Er komen echter wel veel risico’s kijken bij het afsluiten van een lening.

Geld lenen als investering

Veel ondernemers gaan ervan uit dat geld lenen ook geld op levert. Dit is omdat ze dan het geleende geld kunnen investeren in hun bedrijf en vervolgens rendement gemaakt kan worden. Als het rendement hoger is dan de kosten van de lening en de kosten van de investering, dan levert lenen inderdaad geld op.

Dit is echter waar het vaak mis gaat voor ondernemers. Als deze investering geen geld oplevert of het rendement niet hoog genoeg is om de kosten van de lening te betalen, kun je uiteindelijk in de min staan. En als je al een lening hebt moeten afsluiten omdat je zelf niet genoeg kapitaal had om te investeren kan dit fataal worden. Want nu heb je schulden gemaakt die je niet kunt afbetalen. Let er daarom altijd op dat je weet wat je gaat lenen en zorg dat je altijd je lening kunt terugbetalen zonder problemen. Het berekenen van een lening kan online gedaan worden en kan je een beter inzicht geven in hoeveel je uiteindelijk kwijt bent aan je lening.

Plan altijd voor het worst case scenario

Als je dan toch een lening wilt gaan afsluiten, wees dan voorbereid voor het ergste. Zorg dat je het maandelijkse bedrag dat je kwijt bent aan je lening voor enkele maanden kunt betalen. Dus let op dat je je lening voor enkele maanden kunt terugbetalen, zelfs al gaat je bedrijf failliet.

Lees het contract

Dit geldt eigenlijk altijd, maar in het geval van een lening is het extra belangrijk. Lees goed het contract door zodat je weet waar je aan begint. Door dit te doen kun je altijd voorbereid zijn voor ieder mogelijk scenario.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

Lees ook:  3 effectieve tips voor de e-mailmarketing van jouw onderneming

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings