Huurders opgelet, jullie betalen minder!

01/12/2020
288
huis huren via huurstunt

Voor het eerst in bijna 6 jaar tijd is de gemiddelde huurprijs van huizen, appartementen en studios gedaald. De prijs ligt een half procent lager dan bijvoorbeeld een jaar geleden. Dit percentage ligt een stuk hoger dan bij de laatste daling in eind 2014. Toen was dit maar 0,1%. Dit is gunstig voor mensen die op zoek zijn naar een huurwoningen of die binnenkort van woning gaan wisselen. In de belangrijkste steden van ons land is deze daling duidelijk te zien. In het geval van onze hoofdstad daalde de huurprijzen zelfs bijna 6%! Gunstig voor studenten en jongeren. In Eindhoven ging dit zelfs een stapje verder. Daar daalde de huurprijzen met meer dan 7%. In Utrecht lag dit percentage op 2,7% en op de 4e en 5e plaats staan Den Haag en Almere met respectievelijke 1,5% en 1,1%.

 

huis huren via huurstunt

 

Huren word steeds aantrekkelijker

Met zo’n statistieken is het vanzelfsprekend dat steeds meer mensen overwegen om te huren in plaats van te kopen. Vaak wordt je meteen vreemd aangekeken als je dit zegt, maar er zitten zeker voordelen aan. Je hoort bijvoorbeeld dat het vinden van een huurhuis onmogelijk is en dat er teveel tijd in zou zitten. Gelukkig gaat dit tegenwoordig een stuk makkelijker. Je hebt er namelijk allemaal websites voor. Neem Huurstunt. Ga je een huis huren via Huurstunt, dan hoef je alleen maar in te vullen in welke woonplaats je een huurhuis zoekt en wat je maandelijks kwijt wilt zijn. Je krijgt dan een overzicht met alle woningen die aansluiten bij jouw wensen.

Nu die misconceptie uit de wereld is geholpen kunnen we het hebben over de vele voordelen die huren biedt.

  1. Je zit nergens aan vast. Als jij wilt verhuizen, dan ga je verhuizen. Je hoeft geen woning te koop te zetten of te wachten op geld.
  2. De kosten worden gedekt. Woon jij in een huurwoning en de Cv-ketel gaat kapot, dan hoef jij niet voor de kosten op te draaien. Dat wordt geregeld door je huurbaas. Om maar even een voorbeeld te noemen.
  3. Je betaalt geen kosten koper. Dit is echt wel een meevaller. Ga je een huis kopen dan betaal je in de meeste gevallen kosten koper. Dit is zo’n 10% van de waarde van het huis.
Lees ook:  Huizenprijzen in Nederland één van de meest hardst stijgende in Europa

Recent

Wat kun je met Internet of Things doen?

Waarom woonboulevards massaal worden bezocht op feestdagen

Wat zijn de verschillen tussen automaat- en schakelrijlessen?

Innovatie en uitdagingen in de elektronica-industrie

Zo werkt de industrie aan energiebesparing en bedrijfsveiligheid

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings