Universele oplader is slecht voor de innovatie van Apple

07/10/2021
272
iphone oplader

Vorige week donderdag heeft de Europese Commissie een wetsvoorstel ingediend om de universele oplader voor alle smartphones, tablets en koptelefoons te introduceren. De universele oplader heeft gevolgen voor de oplaadtechniek Lightning van Apple. Met de oplaadkabel van je Android-telefoon zou je ook je iPhone op moeten kunnen laden. Je zou dag geen iPhone oplader meer nodig hebben. Kan Apple een stokje steken voor de komst van de universele oplader?

Al jaren in de maak

De Europese Commissie heeft jaren geleden al aan de producenten van oplaadkabels gevraagd of zij tot een gezamenlijke oplader konden komen. Dit is tot op de dag van vandaag nog niet gebeurd, maar veel apparaten maken inmiddels wel gebruik van USB-C. Der Europese Commissie wil een universele oplader op de grote afvalberg tegen te gaan. Eerder dit jaar werd geschat dat er 300 miljoen euro wordt verspild door ongebruikte telefoonkabels. Jaarlijks groeit de afvalberg met miljoenen kilo’s. Apple is juist bang dat de universele oplader juist meer elektronisch afval veroorzaakt. De Europese Commissie denkt juist dat het terugdringen van het verschillende typen opladers een minder grote afvalberg oplevert. Apple is ook bang dat de komst van de universele oplader invloed heeft op de iPhone oplader.

Slecht voor innovatie

Apple beweert ook dat de universele oplader slecht is voor de innovatie. Het bedrijf maakt al sinds 2012 gebruik van een iPhone oplader en opladers voor andere apparaten. Wanneer de wet voor een universele oplader wordt ingevoerd, moet Apple afstappen van hun Lightning techniek en overstappen op de universele USB-poort. Bedrijven hebben hier twee jaar de tijd voor. Apple is de enige producent die problemen heeft met de universele oplader. Apple is constant aan het innoveren. Op dit moment is Apple bezig aan digitale hulpmiddelen voor in de auto. De technologie moet ervoor zorgen dat je met je iPhone de airconditioning, de radio en de stad van de stoelen kan besturen. Dit project wordt IronHeart genoemd en zit nog in de beginfase. Apple moet voor het project samenwerken met autofabrikanten.

Gaat Apple auto’s bouwen?

Volgens persbureau Bloomberg laat het project IronHeart zien dat auto’s een interessant onderwerp zijn voor Apple en dat deze in de toekomst een grote rol kunnen gaan spelen. Dit geldt ook wanneer Apple geen eigen voertuigen gaat bouwen. Er doen zich echter geruchten de ronde dat Apple over enkele jaren zelf auto’s gaat bouwen, die elektrisch en zelfrijdend zijn.

Lees ook:  De prijzen in de bouwmarkt zijn torenhoog, hoe kan dat?

Recent

Wat kun je met Internet of Things doen?

Waarom woonboulevards massaal worden bezocht op feestdagen

Wat zijn de verschillen tussen automaat- en schakelrijlessen?

Innovatie en uitdagingen in de elektronica-industrie

Zo werkt de industrie aan energiebesparing en bedrijfsveiligheid

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings