Interieur trends voor 2022

19/12/2021
336
stuhlkappe

Het nieuw jaar is al bijna in komt. Wil je als gezin of huishouden een nieuwe start maken, maar niet alleen in je leven, maar ook in je interieur? Dan is het leuk en handig om te weten welke interieur trends in 2022 helemaal in zijn. Het kiezen van een bepaalde stijl die past bij de verbeterde versie van jezelf hoort fris te zijn voor het nieuwe jaar. Wat komt er op de plek van de kerstboom te staan en welke kleuren geven mijn woning een nieuwe boost?

stuhlkappe

Woontrends

De woontrends die in 2022 helemaal in de trend zijn van het jaar zijn Indigo Blues, Burnt Orange, Soft Shapes en Organic Textures. Indigo Blues is een woontrend dat het eigenlijk al een beetje voor zegt. Het gaat hier om de blauwe kleur. Een diepe blauwe kleur geeft namelijk rust en warmte tegelijkertijd. Daarnaast geeft het een natuurlijke kleur en laat het je denken aan de blauwe lucht en de heldere hemel. Deze stralende gedachten geeft je rust en blijheid. Ook is blauw een kleur van zuiverheid. Je kunt met deze trend met de kleur blauw spelen door diepere en lichtere kleuren blauw te gebruiken. Tevens werkt het heel goed bij de industriële trend en de stalen materialen die helemaal in zijn. Een stoere look met zwart en metaal past er dus helemaal bij.

De trend Burnt Orange is de herfst die we doortrekken naar het nieuwe jaar. Het zijn warme tinten en kleuren die een boost geven . Het doet je denken aan de zon en het gezellig binnen zitten. Je krijgt er energie van en een super gezellige sfeer. De kleur toont verder heel chique en luxe. Je kunt het combineren met de kleur beige waar tegenwoordig bijna iedereen al fan van is.

De laatste twee trends Soft Shapes en Organic Textures kunnen mooi gecombineerd worden. De eerste gaat om zachte en lichte kleuren die in ronde vormen gegoten zijn. Dit straalt erg schoon en hygiënisch uit, maar praktisch met kinderen is dit niet. Toch vinden vele mensen dit een super fijne woonomgeving creëren. Daarom is die erg populair geworden. Ook past er relatief veel bij. Het mixen met verschillende texturen werkt hier goed bij. Gebruik teddy stof of leer of een wat opvallendere textuur. Zo wordt het ook minder saai en basic. Ben je ook benieuwd naar de interieurtrends van 2024? Lees deze blog

stuhlkappe

Nieuwe meubels

Ben je van plan om nieuwe meubels te kopen of aan te schaffen zodat je hele interieur in de smaak valt van een van de nieuwste woontrends van het jaar? Dan is het leuk om te bepalen welke meubels je mooi vind aan de hand van een bepaalde stijl en sfeer. Denk dus eerst in een thema en na de hand pas in soorten meubels. Dit werkt veel gemakkelijker in het maken van keuzes. Ook past zo later alles veel beter bij elkaar qua stijl.

Ben je van plan om nieuwe stoelen aan te schaffen of je stoelen een upgrade te geven? Bekijk dan ook even welke bijpassende stoeldop erbij past. In het Duits heten deze stoeldoppen of stoelglijders. Stuhlkappe of stuhlgleiters. Dit is belangrijk om te weten omdat er niet heel veel winkels zijn en webshops die gespecialiseerd zijn in stuhlkappe. Een winkel is bijvoorbeeld stuhlgleitershop. Deze winkel verkoopt de stuhlbeinkappen en stuhlkappe. Het kopen en aanschaffen van stuhlkappe zijn belangrijk bij het kopen van nieuwe stoelen of het aanpassen ervan. Dit omdat het bescherming biedt voor de stoel als zowel de grond. Wat voor soort vloer je ook hebt in de kamer een stuhlkappe zorgt ervoor dat de stoel makkelijk glijdt over de vloer en dat er weinig wrijving ontstaat waardoor de stoelpoot of de vloer beschadigd of versleten raakt. Zo kun je langer door met je meubels en je vloer. Een extra duurzame oplossing die kostenbesparend is en heel simpel.

Lees ook:  Tips voor het renoveren van je huis

Voor een update in de interieurtrends, klik hier!

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings