De interieurtrends van 2024

21/03/2024
15
interieur

Er zijn verschillende interieurtrends die nu heel erg populair zijn. Naast dat het om stijl gaat, gaat het ook om een persoonlijk verhaal. Benieuwd naar de trends van 2024? We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

interieurtrends

Afgeronde vormen

Een van de interieurtrends van nu zijn banken en tafels met afgeronde hoeken. Nu zijn niet alleen de meubels met afgeronde hoeken een trend, maar ook keukenkasten en bladen. Zij stralen organische zachtheid uit. De afgeronde vormen trend geeft een speelse en moderne touch aan traditionele vormen. Hierdoor krijgt je interieur een unieke look.

Persoonlijke touch

Naast de moderne interieuraccessoires in je huis is het ook leuke als er een persoonlijke touch aan zit. Dit zorgt er voor dat je elke dat je je huis binnenkomt je je ook enorm thuis voelt. Maak bijvoorbeeld een fotomuur of maak zelf een beeldje dat je kunt neerzetten in je huis.

Jaren 70

Een van de populairste interieurtrends van dit moment is de jaren 70. Herbeleef de jaren 70, maar dan wel nog met een mix van deze tijd. Retro kleuren zoals bruin, groene en oranje brengen de sfeer van de jaren 70 terug naar onze interieurs. Je hoeft niet per se te kiezen voor een volledige transformatie, maar je kunt ook gewoon een vluchtje retro toevoegen. Met deze trend heb je veel mogelijkheden om je huis om te toveren tot een stijlvolle ruimte.

Chroom

Eerst waren de gouden accessoires heel erg in. Nu is dat chroom. Chroom is een tijdloze hoogglans materiaal. Chroom heeft een strakke en moderne uitstraling. De glans van chroom vervaagd niet. Ook maken de zwarte stoelpoten, tafelpoten en andere poten weer plaats voor de chromen variant.

interieur

Handgemaakt

Handgemaakte meubels en accessoires nemen tegenwoordig toe. Mensen willen steeds meer weten hoe en waarvan een product is gemaakt. Daarnaast ontarmen we de imperfecte structuren van vakmanschap. Denk aan geboetseerde accessoires, handgemaakt tapijt of rieten schalen. Wil jij handgemaakte accessoires kopen? Bekijk hier ronde rieten placemats.

Duurzaam

Nu de energieprijzen steeds meer stijgen, willen we graag meer ons huis verduurzamen. We plaatsen bijvoorbeeld zonnepanelen op ons dak. Mensen vinden het steeds belangrijker om producten te komen die het milieu minder hard aantasten. Er wordt bijvoorbeeld gekozen voor duurzaam materiaalgebruik, zoals: bamboe, gerecycled plastic en aluminium. Daarnaast worden huizen ook beter geïsoleerd.

Tegels

Naast dat er tegels in de vloer worden geplaatst, is het nu ook een interieurtrend dat er tegels tegen de muren worden geplaatst. Er zijn zelfs meubels met tegels. Gekleurde wandtegels is de trend van nu. Dit is mooi te combineren met een betonvloer of een houten vloer. Een trend is nu ook dat er tegels worden gebruikt in apartere vormen. Dit geeft een speelsere twist aan een ruimte.

Soft outdoor

De soft outdoor-trend draait om het creëren van een binnenruimte die overgaat in een buitenomgeving. Het doel is om een gevoel te kweken van rust en ontspanning. Voor deze trend worden er natuurlijke materialen gebruikt, zoals hout, riet, bamboe en andere materialen. Ook worden er planten en ander groen toegevoegd aan het interieur. Een overgangszone kan een mooie manier zijn om de binnenruimte te verbinden met de buitenruimte. Ook staat deze trend om openheid en licht. Denk aan grote ramen of glazen deuren. Daarnaast worden er ook milieuvriendelijke designs gebruikt. Ben je benieuwd naar de huidige keukentrends? Bekijk de keukentrends van 2024.

Lees ook:  Keukentrends van 2024: Een mix van stijl en functionaliteit

Recent

Wat kun je met Internet of Things doen?

Waarom woonboulevards massaal worden bezocht op feestdagen

Wat zijn de verschillen tussen automaat- en schakelrijlessen?

Innovatie en uitdagingen in de elektronica-industrie

Zo werkt de industrie aan energiebesparing en bedrijfsveiligheid

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings