In de kerstvakantie naar de zon!

06/02/2023
326
KERSTVAKANTIE

Nederlanders kiezen steeds vaker voor de warmte op het strand, dan de sneeuw op de pistes in Oostenrijk. Dat blijkt uit een rondvraag van De Telegraaf. Nederlanders gaan namelijk tijdens de kerstvakantie steeds vaker met het vliegtuig naar Egypte, de Canarische Eilanden en de Caribische Eilanden.

Op vakantie naar de zon

25 december is de populairste vertrek dag voor alle liefhebbers van zonvakanties. Ook al verwachten veel reisbureaus ook nog een flinke hoeveelheid aan last minute boekingen. Ook vliegtuigmaatschappijen zien een kanteling in de kerstvakantie, een woordvoerder van zegt “We zien momenteel dat de winterzon het wint van de wintersport deze kerstperiode.” Het aantal boekingen ligt bij deze maatschappijen al bijna op het niveau van voor corona.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft ook een onderzoek gedaan naar deze vakantie-verandering. Zij zijn erachter gekomen dat doordat de vraag naar vliegvakanties richting de zon is toegenomen ook de ticketprijzen aan het stijgen zijn.

De populairste bestemmingen

Nederlanders zijn tijdens de kerstvakantie voornamelijk te vinden op de verschillende eilanden die ons Nederlands Koninkrijk heeft. Zo blijven Curaçao en Bonaire ontzettend populair, voor Bonaire blijft maar stijgen in het aantal vakantiegangers, terwijl de vliegtickets alleen maar duurder worden door het brandstof en de dollarkoers. Maar ook New York, Rome, Barcelona, Praag, London en Parijs blijven in trek, in de kerstvakantie zijn dit niet dé steden waar je heen gaat voor de zon, maar wel blijft het afwijken van de, vroeger zo bekende, skivakantie. Ook steeds meer mensen pakken het vliegtuig richting het Midden-Oosten. Hierbij is Dubai dé plek om te zijn. De grote(re) families gaan overigens naar de Canarische Eilanden met de kinderen, dit omdat daar veel hotel zijn met een aangepaste accommodatie voor de kleinste.

Met de auto op vakantie

Ook de liefhebbers van een autovakantie nemen niet meer zo vaak de lange weg richting de Zwitserse, Franse en Oostenrijkse bergen. Ook zij gaan tegenwoordig vaker op een stedenreis in België en Duitsland, maar ook London en Parijs blijven een geliefde locatie. De autovakantie wordt tegenwoordig steeds korter bij huis, mensen willen op dit moment niet veel verder dan 500 kilometer reizen.

Lees ook: Salt Bae gaat veel te ver na winst Argentinië!

Lees ook:  Diefstal verstoort opbouw glazen huis in Nijmegen, de beveiliging is opgevoerd

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat Trump en Biden ons leren

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings