Klimaatverandering is de grootste bedreiging voor onze gezondheid

13/10/2021
298
Winddoeken bedrukken

Volgens een rapport van de gezondheidsorganisatie WHO is de klimaatverandering de grootste bedreiging voor onze gezondheid. Extreme weersomstandigheden zijn een van de vele gevolgen van  klimaatverandering. De extreme weersomstandigheden zorgen voor duizenden slachtoffers en verwoesten de gezondheidszorg waar die het hardst nodig is.

Klimaatverandering heeft invloed op de mens

We waren allemaal al op de hoogte dat sommige gevolgen van de klimaatverandering nu al merkbaar zijn. Onderzoekers hebben met behulp van kustmatige intelligentie data uit meer dan 100.000 studies geanalyseerd en zijn tot een resultaat gekomen. De klimaatverandering tot nu toe invloed op minstens 80 procent van het aardoppervlak en op zeker 85 procent van de wereldbevolking. Elk jaar verschijnen er talloze studies over de klimaatverandering en toch hebben we nog altijd geen goed beeld.

De klimaatverandering heeft dus ernstige gevolgen voor de gezondheid van de mens. Wel 9 op de 10 mensen ademen slechte lucht in. Hierdoor krijgen er een aantal last van hun luchtwegen. Wetenschapper Frank Fenner ziet het pessimistisch in en denkt zelfs dat de mens over 100 jaar is uitgestorven. Volgens heb zijn de bevolkingsgroei en de onnodige consumpties die gedaan worden het grootste probleem.

De WHO komt met maatregelen om de klimaatverandering tegen te gaan. In 2030 willen ze een verbod op de verkoop van nieuwe benzine- en dieselvoertuigen. Het alternatief, een elektrisch voertuig moet zorgen voor een verbetering van de luchtkwaliteit.

Nederlanders en klimaatverandering

Uit cijfers van het CBS is gebleken dat 75 procent van alle Nederlanders die 18 jaar of ouder zich zorgen maakt om de gevolgen van de klimaatverandering. Ze maken zich vooral zorgen dat de klimaatverandering gevolgen heeft voor de toekomstige generaties. Het grootste deel van de Nederlanders wil minder fossiele energie en meer groene energie. Ze zijn voorstander van groene energie, zolang zij er maar geen last van hebben. We zouden in Nederland veel meer windmolens kunnen plaatsen, maar veel mensen willen deze niet bij wijze van spreken in hun achtertuin hebben staan.

In Nederland merken we ook gevolgen van de klimaatverandering. Zo zien we dat de zomers steeds warmer en natter worden. Hierdoor hebben we in Nederland steeds vaker last van overstromingen. Ook kan het veel harder gaan waaien. Wil jij de wind tegenhouden? Maak dan gebruik van een winddoek. Je kan ook winddoeken bedrukken. Je kan winddoeken bedrukken met print.

Regelmatig worden er klimaatprotesten georganiseerd in Nederland. Klimaatstakers vinden dat de politiek zich op een rechtvaardige manier in moet zetten voor een leefbare wereld. Met een staking ga je tegen de regels in. Je laat zien dat je het echt belangrijk vindt. Ook komen klimaatmarsen in de media. Zij zorgen er uiteindelijk voor dat de boodschap bij de politiek terecht komt.

Lees ook:  De bekendste rappers van 2020

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat Trump en Biden ons leren

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings