De bekendste rappers van 2020

21/12/2020
402
De bekendste rappers van 2020

De rapmuziek is een muziekgenre wat de laatste jaren flink aan publiciteit wint. Het grootste gedeelte van de jongeren in Nederland kunnen zo wel 5 bekende rapper opnoemen. De rapmuziek vertolkt het leven op straat in muziek. Rappers vertellen verhalen over hun verschrikkelijke jeugdjaren. Hieruit proberen zij dan ook lessen te trekken voor de toekomst. Daarbij wordt er dan gekeken naar de dingen die in de toekomst beter moeten en de dingen die juist gevaarlijk zijn. Dit kan dan bijvoorbeeld de criminaliteit, drugs of alcoholgebruik zijn. De belangrijkste ondertoon in de meeste rapnummers is toch eigenlijk wel: “geloof in jezelf, luister niet te veel naar anderen”. Dit alles wordt dan vervolgt met teksten die te maken hebben met de rijkdommen die de rappers uiteindelijk krijgen. Zo proberen zij dan te laten zien aan anderen dat iedereen dit kan bereiken. Door in jezelf te gevolgen en er hard voor te werken is veel mogelijk. Uiteindelijk levert al deze aandacht en motivatie de lijst met de bekendste rappers van 2020 op.

Rappers hebben een voorbeeldfunctie

Toch ziet niet elke rapper dat hij of zij ook een voorbeeldfunctie heeft. Denk maar eens aan de beginjaren van rapper Boef. Deze rapper intimideerde politieagenten en filmde zichzelf als hardrijder op de snelweg. Voor beide incidenten heeft Boef inmiddels een boete gekregen en zelfs een rijontzegging. Een ander voorbeeld is Famke Louise. Deze vrouwelijk rapper kwam in het begin van dit jaar in nieuws. Zij sprak zich namelijk uit tegen de geldende coronamaatregelen. Zij trad hiermee ook naar buiten richting het publiek en haar fans. Dit deed zij toen via haar Instagrampagina en een Talkshow. Achteraf kreeg zij veel kritiek op haar optreden in de media. Zij werd uitgenodigd door Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, om in gesprek te gaan. Tijdens dit gesprek besloten Louise en Gommers om samen hun krachten te bundelen, om zo jongeren bewust te maken van de regels omtrent het coronavirus. Dit leidde tot veel positieve aandacht voor beide partijen waarmee Famke Louise dus ook flink geholpen werd. Beide hebben na dit gesprek nog meerder gesprekken gehad. Inmiddels is Famke wel weer alleen verder gegaan met haar rap carrière.

De top 5 van 2020

Dan zijn we nu aangekomen bij de top 5 meest beluisterde en dus bekendste rappers van 2020. Dit jaar is natuurlijk een bewogen jaar vanwege de coronapandemie. Hier en daar zien we dus toch wat verschuivingen ten opzichte van 2019. Het belangrijkste feit van 2020 is dat er geen festivalseizoen is geweest. Dit betekend dat de muziek van rappers dit jaar naar verhouding veel minder is gedraaid. De festivals zijn per slot van rekening natuurlijk het ultieme marketing instrument.

5. Josylvio

4. Lil Kleine

3. Frenna

2. Boef

1. Snelle

Rapper en zanger Snelle is de grote winnaar van dit jaar. Veel mensen hadden dit niet verwacht. Maar door de hit ‘Smoorverliefd’ scoorde hij dit jaar de grote nummer 1 hit op Spotify in Nederland. Snelle is dus de meest gestreamde rapper op Spotify dit jaar.

Lees ook:  Winkeliers willen begin maart hoe dan ook open

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat Trump en Biden ons leren

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings