Koks van sterrenkeukens beginnen steeds vaker voor zichzelf

20/04/2021
338
private diner amsterdam

Het gebeurd de laatste tijd steeds vaker, hoog opgeleide koks die privé kok worden. En waarom ook niet? Met al die ervaring die ze hebben opgedaan is de beste restaurants van Nederland, kunnen ze met zo’n private dining Amsterdam bijvoorbeeld al gauw 3x hun gebruikelijke salaris verdienen. Ook geven deze privé koks vaak aan dat ze deze manier van werken leuker vinden en er minder werkdruk ligt. Maar hoe ziet het werk van een privé kok er precies uit?

 

Werkzaamheden

Natuurlijk blijft het doel hetzelfde: het bereiden van eten op hoog niveau. Maar toch zitten er verschillen in de werkzaamheden van een privé kok en een kok in dienst. De naam privé kok verklapt het misschien al een beetje. Ze komen op locatie koken voor een gezelschap. Vaak is dit gewoon bij iemand thuis. Als thuiskok of privé kok biedt je het hele pakket aan. Dat betekent dat jij de boodschappen doet, het menu opstelt, kookt én opruimt. De beste privé koks doen hun best om hun klanten te voorzien van een unieke eetervaring. Veel gerechten gaan ook gepaard met een wijntje dat past bij het eten.

Hier zit ‘m dan ook de uitdaging in voor de kok zelf. Je moet jezelf constant overtreffen en met nieuwe, verfrissende gerechten komen. Je moet er ook niet vies van zijn om naar verschillende locaties af te reizen en ruim van voren een goede planning te maken.

En dit mag uiteraard wat kosten. Het zal je dan ook niets verbazen dat de mensen die deze private diners willen ervaren bulken van het geld. Deze mensen zijn goed eten gewend en verwachten dan ook het beste. Privé koks die dit kunnen verzorgen kunnen na het diner dan ook een flink bedrag vragen voor hun diensten. Wil je als privé kok dit soort publiek aanspreken, dan helpt het zeker wanneer je connecties hebt en je jouw zaken op orde hebt. Je bent tenslotte ondernemer!

Lees ook:  Dronken vrouw zonder rijbewijs, steelt waarschijnlijk een auto om er vervolgens mee in een weiland te belanden en verzet zich hevig bij arrestatie

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat Trump en Biden ons leren

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings