Kom veilig de winter door!

23/11/2021
271
sneeuwkettingen

De winter is voor heel veel mensen het seizoen van gezelligheid, samenzijn en lekkers. De sneeuw buiten en de warmte binnen maken van de winter een memorabele tijd. Het is echter zo dat de winter ook zijn gevaren kent. Regen en sneeuw, maar ook de koude en de donkere dagen kunnen een negatief effect hebben op de veiligheid van individuen. Het is dus zeer belangrijk om in deze tijd een aantal voorzorgen te nemen om gevaarlijke situaties te voorkomen! We zetten daarom ook een aantal tips op een rijtje om jouw winter zonder problemen te laten verlopen!

1. Wees ten alle tijden zichtbaar

In de winter is het donker gevaarlijk. De meeste ongevallen gebeuren omdat jij als voetganger of fietser niet zichtbaar bent. Verschillende landen hebben regels omtrent het hebben van fietslichten, waarbij je zelfs een boete kan krijgen wanneer je je voor- en achterlicht niet aandoet wanneer het donker is. Dit is voor je eigen veiligheid natuurlijk. Zorg dus voor lichten, fluovestjes en duidelijke kleren! Probeer ook zo veel mogelijk op paden te rijden of wandelen die goed verlicht zijn, aangezien je zo nog beter zichtbaar bent voor alle voertuigen die voorbij komen!

2. Investeer in sneeuwkettingen

Een groot nadeel aan de winter zijn de gladde of besneeuwde wegen. Zeer veel ongevallen gebeuren wanneer mensen rijden op deze wegen zonder hun voorzorgen te nemen. Er zijn een aantal opties om de situatie veiliger te maken voor jezelf, maar de beste optie is het installeren van sneeuwkettingen. Zo heb je een praktische en efficiënte oplossing voor je trips! Sneeuwkettingen zijn stalen kettingen die je op je banden plaatst. Deze samenwerking tussen de banden en de sneeuwkettingen zorgen voor extra grip in de sneeuw,

3. Wees voorbereid op de koude temperaturen

Een van de ergste gevaren in de winter is de koude, aangezien deze je weerstand verminderd en er voor kan zorgen dat je sneller ziek wordt. Een eeuwenoude tip is dan ook dat je je goed moet aankleden wanneer je naar buiten gaat, maar ook als je thuis komt, kan je een aantal dingen doen om het jezelf aangenamer te maken. Een goed voorbeeld is het drinken van gemberthee, dat een helende werking heeft en dat verwarmt je ook nog eens!

Lees ook:  Hoe kan je beter slapen?

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings