Maak je huis klaar voor de lente met deze nieuwe woontrends!

20/03/2023
160
raambekleding in woonkamer trends

De dagen worden langer, de nachten worden korter en ook de temperaturen beginnen weer langzaam op te lopen: de lente is in aantocht! Waar de vogels langzaamaan hun nesten beginnen te bouwen gaat het bij veel van ons mensen ook wel te kriebelen; ook wij willen ons huis helemaal klaar maken voor de zomer. Maar hoe kun je dat nu het beste doen? Wij geven je in dit artikel een aantal tips.

Doe een voorjaarsschoonmaak

Voordat je begint met het herinrichten van jouw woning is het allereerst belangrijk dat alles mooi schoon is en lekker fris ruikt. Haal daarom de keukenkastjes eens leeg en schuif de meubels eens goed van hun plek, zodat je jouw woning in alle hoeken en kiertjes eens goed schoon kunt maken. Kijk daarnaast ook eens goed of er oude spullen zijn die je eigenlijk niet meer nodig hebt. Door deze weg te geven of te verkopen kun je er andere mensen blij mee maken en heb je zelf weer ruimte voor jouw nieuwe inkopen.

lente

Koop een aantal mooie, nieuwe planten

In de winter is het meestal niet de meest eenvoudige taak om al jouw geliefde planten in leven te houden. Het kan daarom ook best zo zijn dat er niet meer heel veel planten meer over zijn. Ga daarom eens langs bij jouw favoriete tuinzaak. Een grote kamerplant, zoals een Ficus of Monstera, brengt meteen veel kleur en leven in jouw interieur. Ook kleinere kamerplanten of (droog)bloemen kunnen een mooie toevoeging zijn aan jouw interieur.

Breng vrolijke kleuren aan in je interieur

Hoewel we ons huis in de winter vaak zo gezellig mogelijk aan willen kleden, passen deze kleuren vaak niet helemaal bij de frisse en vrolijke stemming van de lente. Het kan daarom een goed idee zijn om jouw huis wat op te frissen door nieuwe kleuren aan te brengen. Afhankelijk van hoeveel tijd en geld je in deze klus wilt steken zijn er verschillende mogelijkheden.

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je muren een nieuw kleurtje te geven, of om te kiezen voor een nieuwe soort raambekleding. Voor een stijl die goed bij je past kun je op zoek gaan naar de raambekleding in de woonkamer trends van dit jaar, of een bezoekje brengen bij een specialist in raambekleding in Nederland.

lente

Wil je minder geld uitgeven? Kies er dan voor om veranderingen aan te brengen in het interieur door nieuwe accessoires aan te schaffen. Een nieuw kleedje onder de tafel of een paar mooie sierkussen kunnen er al snel voor zorgen dat jouw huis er weer fris en fruitig uitziet voor de lente!

Lees ook:  Steeds meer huiseigenaren verbouwen thuis

Recent

World Happiness Report: Nederland is heel gelukkig

Een energiezuinig leven bij jou in huis

Waarom het belangrijk is om je huisdier te ontwormen

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

┬ę Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings