Steeds meer huiseigenaren verbouwen thuis

04/07/2022
278
glazen schuifwanden

Het schijnt dat de afgelopen jaren steeds meer mensen zelf verbouwen thuis. Niet alleen een nieuw likje verf tegen muur aan gooien, maar men pakt het grootst uit. Er zijn vele die een hele nieuwe keuken bouwen, een aanbouw maken of een veranda en dergelijke. Het verbouwen van de badkamers zie je ook steeds meer, maar hoe kan het nou dat deze cijfers zo omhoog zijn gegaan? In deze blog lees je er meer over.

glazen schuifwanden

Coronaperiode

Omdat iedereen thuis moest zitten en niet meer zo veel te doen had gingen veel mensen zich vervelend. Ook zat je de hele dat in dezelfde omgeving en dan gaan je dingen opvallen. Zo zie je bijvoorbeeld dat de keukenkastjes eigenlijk best wel al oud zijn, of dat de douche eigenlijk wel aan vernieuwing toe is en dat je eigenlijk wel een washok kan gebruiken. Tijdens de coronaperiodes had men dus tijd om te verbouwen, en dat werd dan ook gedaan. Wanneer winkels weer open mochten waren bouwwinkels zeker de drukste plekken op dat moment. Er stonden meters aan rijen bij de Hornbach om naar binnen te komen met een kar. Ook een reden van de verbouwingsdrang is dat de woningmarkt erg krap is. Er zijn niet veel interessante huizen meer te vinden, of ze zijn al erg duur. Daardoor besluiten mensen om toch maar thuis iets nieuws ervan te maken, en dan gooien ze er maar een nieuwe keuken in.

Aanbouw

Aangezien men toen veel thuis zat merkte vele dat er eigenlijk niet genoeg plek was thuis om zich goed te draaien of keren. Velen ervaarden het thuis als krap en daar moest verandering inkomen. Zo gingen velen beginnen aan het bouwen van een aanbouw zodat er meer ruimte gecreëerd kon worden. Sommige besluiten het alleen te houden bij een veranda. Dit is natuurlijk ook een goede oplossing als je wat meer ruimte wilt. Een veranda kan erg mooi zijn, zet er een paar mooie glazen schuifwanden in, leuke meubels en je kunt er heerlijk in relaxen.

glazen schuifwanden

Nieuwe keuken

Ben je veel thuis? Dan ben je ook vast veel in de keuken. Thuiswerkers konden af en toe tijdens het werk even snel een broodje smeren, en dan merkte je wel op dat de keuken eigenlijk niet meer zo naar wens is. Op dat moment besluit men om maar een nieuwe keuken te plaatsen in huis. Waarom ook niet? Een nieuwe keuken zal er toch ooit van komen, en toen had iedereen er toch wel tijd voor. Ook voor deze verbouwingen stonden rijen voor bouwwinkels, zeker als je zelf aan die keuken gaat werken. Gelukkig is dit nu een stuk minder dan vorig jaar, maar die verbouwingsdrang heeft men nog steeds.

Benieuwd hoe jij nu écht een warm nest creëert thuis? Lees dan hier verder.

Lees ook:  Rente stijging op leningen maken verbouwingen moeilijk

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

Web Wings groeit uit tot marktleider in online marketing

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings