Metro ramt door blokkade en belandt op staart van walvis

06/11/2020
143
Rotterdam

De voorste trein van een metro in Rotterdam is door een stopblokkade geramd. De trein kwam tot stilstand bovenop de staart van een walvis. Het was geen echte walvis natuurlijk maar een kunstwerk van tweewalvisstaarten. De bestuurder van de metro is ongedeerd en er waren geen mensen in metro op het moment van het ongeluk.

Het metrotreinstel balanceert op een hoogte van ongeveer 10 meter boven de grond. Het kunstwerk zelf is gemaakt van kunststof. De maker van het kunstwerk vroeg zich dan ook af hoe het mogelijk is dat de staart niet is ingestort. Bovendien vond hij het ook maar apart hoe de trein daar terecht is gekomen. Er zit namelijk nog een gat van ongeveer 5 meter tussen het einde van rails en de staart.

Toepasselijke naam

De naam van het kunstwerk is ook wel erg toepasselijk. ‘Gered door de staart van de walvis’, is namelijk de naam van het kunstwerk. De maker heeft aangeven dat het kunstwerk nog completer is geworden door het treinstel. ‘Eigenlijk zouden ze die metro er op moeten laten liggen’, vertelde hij in een interview.

Rotterdam

Onderzoek

De politie is inmiddels een onderzoek gestart naar de oorzaak van het incident. De bestuurder van de metro is daarvoor dan ook meegenomen naar het bureau voor verhoor. Het OV-bedrijf meldt dat dit een standaard procedure is die bij deze speciale incidenten wordt gevolgd.

Buitenland

Ook in andere landen is deze gebeurtenis groot nieuws. Het is natuurlijk ook wel apart dat een metro op de staart van een walvis terechtkomt.

Lees ook:  Meer Pr bureaus in Nederland

Recent

Pasen en lentedagen voor je hond

Maak je huis klaar voor de lente met deze nieuwe woontrends!

Wat is een Green Belt Opleiding en waarom is het belangrijk?

Rente stijging op leningen maken verbouwingen moeilijk

Wie is Dutch Perfomante?

© Nieuwsbeest - 2023
Made with
Web Wings