Milieuvriendelijke opties voor gevelreiniging

02/06/2023
135
milieuvriendelijk

Milieuvriendelijkheid is niet meer weg te denken in deze tijd. Steeds meer mensen streven erna om de natuur minder te schaden. Zo ook met het reinigen van gevels, daken en ander exterieur. Er zijn verschillende methodes en technologieën ontwikkeld waarmee je milieuvriendelijk je gevel kunt (laten) reinigen. In deze blog zullen we hier wat dieper op ingaan.

Gevelreiniging

Het reinigen van de gevel is belangrijk voor de uitstraling van je huis of bedrijfspand. Tijdens het reinigen wordt de gevel vrij gemaakt van algen, mos en ander vuil. Deze kunnen de levensduur van de gevel verkleinen, maar door dit weg te halen krijgt de gevel weer een mooie uitstraling. Vooral als je het pand wil verkopen is het slim om de gevel even te laten reinigen. Dit zorgt voor mooiere foto’s en misschien wel een hogere verkoopwaarde.

Waarom milieuvriendelijk reinigen?

Tijdens het reinigen van een gevel op de traditionele manier komen er vaak schadelijke stoffen in de natuur terecht. Door gebruik te maken van milieuvriendelijke reinigingsmethoden wordt het watergebruik vermindert en wordt er gebruik gemaakt van afbreekbare schoonmaakmiddelen. Hierdoor is er minder waterverspilling en wordt de ecologische impact beperkt. Ook zorgt dit voor een gezondere leefomgeving voor mens en dier. In traditionele reinigingsmiddelen zitten namelijk schadelijke chemicaliën die gezondheidsrisico’s met zich mee kunnen brengen. Milieuvriendelijk reinigen is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de omwonende mensen en dieren.

Door het milieuvriendelijk reinigen van je gevel ben je al goed op weg. In deze blog kun je meer lezen over milieubewust leven!

Milieuvriendelijke methoden

Schoonmaakmiddelen kunnen een grote impact hebben op het milieu. Daarom zijn er tegenwoordig verschillende milieuvriendelijke middelen te krijgen. Ook voor het reinigen van gevels zijn er milieuvriendelijke producten. Door het gebruik van deze producten draag je bij aan een schonere toekomst en het behoud van de natuur. De milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen hebben geen negatief effect op de kwaliteit van de gevelreiniging. Milieuvriendelijke methoden maken vaak gebruik van biologisch afbreekbare middelen. Deze brengen dus geen schade aan de natuur. Ook wordt er vaak gebruik gemaakt van innovatieve technologieën zoals stoomreiniging en hogedrukreiniging met minimaal waterverbruik. Deze methoden zijn net zo effectief als de traditionele gevelreiniging, alleen dan zonder het schaden van het milieu.

milieuvriendelijk

Milieuvriendelijke technologieën

Er zijn tegenwoordig verschillende alternatieven voor de traditionele gevelreinigingsmethoden die de impact op het milieu verkleinen.

  • Stoomreiniging

Bij het stoomreinigen van een gevel wordt er geen gebruik gemaakt van reinigingsmiddelen. De hete stoom onder hoge druk zorgt ervoor dat vuil van de gevel wordt verwijderd.

  • Enzymatische reiniging

Bij enzymatische reiniging wordt er gebruik gemaakt van reinigingsmiddelen op basis van enzymen. Deze zijn biologisch afbreekbaar en brengen geen schade toe aan de natuur.

  • Stralen met droogijs

Een andere manier van gevelreiniging zonder reinigingsmiddelen is het gebruik van bevroren koolstofdioxide, ook wel droogijs. Hierbij wordt dus geen water gebruikt en het minimaliseert de impact op het milieu.

  • Hogedrukreiniging met minimaal waterverbruik

Om minder water te verbruiken tijdens het hogedrukreinigen van de gevel, kan er gebruik worden gemaakt van een speciale spuitnozzle die de waterstraal verfijnt. Hierdoor wordt er een stuk minder water verspild.

  • Softwash
Lees ook:  Duurzaam wonen

Bij de Softwash methode wordt er gebruik gemaakt van lage druk in combinatie met biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen. De lage druk voorkomt schade aan het pand en de biologisch afbreekbare middelen zijn beter voor het milieu. Meer weten over gevelreiniging in Weert? Vraag gerust vrijblijvend een offerte aan op deze website.

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings