Hoe kun je milieubewuster leven?

25/01/2023
223
opleiding milieu

Steeds meer mensen gaan inzien dat het belangrijk is om milieubewust te leven. Het is namelijk niet alleen goed voor het klimaat, maar ook nog eens voor onze portemonnee. In deze blog behandelen we een aantal tips waarmee je op een hele simpele manier milieubewuster kunt leven. Lees snel verder en ontdek wat jij kunt doen voor het klimaat zonder een opleiding milieu te volgen.

Let op je waterverbruik

Zoek hierbij naar manieren die voor jou werken. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om minder lang te douchen, maar ook een waterbesparende douchekop helpt al enorm. Met zo een waterbesparende douchekop zul je minder water verbruiken. Hierdoor kun je in principe nog net zo lang douchen als eerst, maar verbruik je minder water.

Probeer energie te besparen

Als je milieubewuster wilt leven, kun je ook proberen om energie te besparen. Dit zou je bijvoorbeeld kunnen doen door oude elektrische apparaten te vervangen zoals bijvoorbeeld een diepvries of ijskast. Nieuwe diepvriezen of ijskasten zijn namelijk stukken energiezuiniger dan een diepvries of ijskast die al tien jaar oud is.

Afval scheiden

Van deze tip heb je vast al een keer eerder gehoord; probeer je afval zo goed mogelijk te scheiden. Deze tip is ook nog eens goed voor je portemonnee. Hoe meer afval je scheidt, hoe minder restafval je hebt en hoe minder je dus hoeft te betalen. In Nederland betaal je namelijk alleen voor restafval.

Gooi eten niet zomaar weg

De huidbaarheidsdatum die op het eten staat in Nederland is een MINIMALE houdbaarheidsdatum. Dit betekend niet dat het houdbaar is tot die datum, maar dat het minimaal goed is tot die datum én waarschijnlijk ook nog een paar dagen langer (afhankelijk van het product natuurlijk). Gebruik hiervoor dus je gezonde verstand en gooi niet zomaar eten weg. Dit is namelijk enorm zonde!

Let op de producten die je koopt

Misschien wel de meest belangrijke tip uit dit rijtje. Het is namelijk belangrijk om na te denken over de producten die we kopen. Wie is de producent van het product of waar is de verpakking bijvoorbeeld van gemaakt? Dit zijn allemaal belangrijke factoren waaraan je kunt afleiden of een bedrijf milieubewust bezig is. Als we allemaal producten kopen van bedrijven die ook bezig zijn met het milieu, zal dit een enorme impact maken. Hiernaast is de uitspraak: “goedkoop is duurkoop” hierop van toepassing. Vaak is het zo dat goedkope producten snel kapot gaan én ook nog eens slecht zijn voor het milieu.

Als je nog milieubewuster wil leven, kun je misschien wel een opleiding milieu gaan volgen. Klik hier voor meer informatie hierover. Voor de beste manieren om een gezonde levensstijl te behouden, lees deze blog!

Als je meer wil lezen over duurzaamheid, klik dan hier.

Lees ook:  Digitalisering: zakelijk internet steeds belangrijker

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings