Miljoenen kijkers nieuw seizoen De Slimste Mens

14/07/2021
196
de slimste mens

Afgelopen maandag is het nieuwe seizoen begonnen van De Slimste Mens. Maar liefst 1,7 miljoen kijkers hebben de eerste aflevering gezien. Vorig jaar begon het zeventiende seizoen met bijna 1,6 miljoen kijkers. Echter blijken 1,7 miljoen kijkers niet zo veel te zijn.

Recordaantallen

Het vorige seizoen van De Slimste Mens werd steeds populairder. De kijkcijfers stegen tot recordaantallen tijdens het vorige seizoen. In de finaleweek werd er iedere dag een nieuw record neergezet. Met achtereenvolgend bijna 2,4, 2,7 en 3,2 miljoen kijkers voor de finale. Tijdens de eerste aflevering van de quiz viel Sergio Vyent als eerste af. Sergio is de gastheer in First Dates. Bert Visscher, cabaretier, en Daphne Deckers, model, zijn door naar de volgende uitzending. Er komen in het aankomende seizoen nog meer bekende Nederlanders over de vloer, zoals: Ellen ten Damme, Najib Amhali en Dennis Weening. Dit zijn toch wel de blikvangers van het nieuwe zomerseizoen.

 

Vragen bij De Slimste Mens

Open vragen (3-6-9), de puzzel, open deur (wat weet U van), de galerij en het collectief geheugen. Deze vragen en presentator Philip Freriks en Maarten van Rossem maken De Slimste Mens tot een groot succes. Maar wie bedenkt al die vragen eigenlijk? De man die dit allemaal verzint is de eindredacteur Harm Jan Kinkhorst. Deze man bedenkt niet alle vragen alleen, we weten dat er vroeger zeven mensen waren die 1200 vragen verzonnen per editie. Per categorie zijn er één of twee vragen bedenkers. Deze mensen werken redelijk zelfstandig van elkaar. De ene redacteur is bezig met het verzamelen van filmpjes en de ander met foto’s voor de galerij vragen. Van vragen over bekende Nederlanders, zoals Katja Schuurman tot vragen in een andere taal, zoals Badezimmerfliesen. Weet jij zo snel wat het betekent? Dubbele vragen komen niet voor want ze hebben een goede database. Deze bestond eerst uit een oud document op Word. Maar in België hadden ze een geavanceerde database ontwikkeld. Deze hebben ze in Nederland mogen overnemen.

 

Kan jij ook vragenbedenker worden?

Als jij ook vragen bedenker bij De Slimste Mens wil worden dan moet je een hele brede algemene ontwikkeling en fantasie hebben. Je moet ook kunnen inschatten of een antwoord leuk is voor de televisie.

Lees ook:  Mensen met een eigenhuis houden meer geld over

Recent

Evolutie van de game-console

Frenkie de Jong buitenspel. Hoe nu verder met Oranje en Barcelona?

Voordelen van Realworks website voor makelaars

Het vermogen van Yvonne Coldeweijer: wat verdient de roddelkoningin?

Tips voor het renoveren van je woning

© Nieuwsbeest - 2023
Made with
Web Wings