Rijscholen door heel Nederland

18/11/2020
257
Rijschool Waalwijk

In Nederland zitten veel rijscholen. En zijn meer dan 8000 rijscholen actief op dit moment in Nederland. Het aantal rijscholen in Nederland is de laatste jaren fors gestegen. Er zijn 15000 rijinstructeurs in Nederland. 65% van alle rijinstructeurs zijn zzp’ers en werken parttime. Het vak rijinstructeur is een vak dat nooit zal stoppen en een rijinstructeur is altijd nodig, mensen zullen altijd een rijbewijs moeten halen. Wanneer je een eigen rijschool start is het van belang dat je je onderscheid van de rest en gaat zorgen voor een grote naamsbekendheid in de regio waar je rijles geeft. Zo heb je een rijschool in Waalwijk en ook een in Amsterdam, deze zullen rond hun eigen regio de bekendheid omhoog moeten halen. Er zijn veel concurrenten in het vakgebied die zich allemaal van elkaar proberen te onderscheiden.

Rijschool Waalwijk

Wat is het CBR?

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (het CBR) is een publiekrechtelijk zelfstandig bestuursorgaan. Het CBR is door de Nederlandse minister aangewezen voor de taak verkeersveiligheidstaak: het beoordelen van de rijvaardigheid en medische geschiktheid van bestuurders en de vakbekwaamheid van professionals in transport en logistiek. Het CBR zal zowel je theorie-examen afnemen als het praktijk examen. Het maakt niet uit of je bij een rijschool in Waalwijk  of bij een rijschool in Maastricht je lessen neemt, het CBR neemt altijd de examens af.

Het theorie examen voor de auto

Als je voor je rijbewijs gaat rijlessen, zul je ook je theorie examen voor de auto moeten halen. Dit theorie examen wordt afgenomen bij het CBR. Het theorie examen bestaat uit drie onderdelen.

  1. Gevaarherkenning, gaat over het herkennen van gevaar en wat je moet doen in een situatie.
  2. Kennis, hier laat je zien dat je feiten en regels kunt herkennen en benoemen.
  3. Inzicht, hier laat je zien dat je regels kunt toepassen en juiste beslissingen kunt nemen.

Voor het normale theorie-examen heb je 30 minuten de tijd. Bij het onderdeel gevaarherkenning krijg je 8 seconden per vraag. Bij de onderdelen kennis en inzicht is geen tijd per vraag ingesteld. Je kunt zelf je tijd indelen. Het theorie-examen voor de auto wordt heel erg onderschat. Het slagingspercentage ligt namelijk onder de 50 procent en veel mensen zakken voor de eerste paar keer.

Lees ook:  Grote explosie in Libanon is de volgende schakel in een kettingreactie van rampen

Recent

World Happiness Report: Nederland is heel gelukkig

Een energiezuinig leven bij jou in huis

Waarom het belangrijk is om je huisdier te ontwormen

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings