Monteur veroorzaakt explosie in woning Oldenzaal en wordt vervolgd door het OM

09/03/2023
162
loodgieter maastricht

Monteur veroorzaakt explosie! Een monteur uit Rotterdam wordt aangeklaagd door het Openbaar Ministerie (OM) voor zijn betrokkenheid bij een zware explosie in een woning in Oldenzaal in april vorig jaar. De explosie heeft tot gewonden geleid en het OM heeft bijna een jaar lang onderzoek gedaan naar de oorzaak van de explosie, waarbij ook de rol van de monteur onderzocht is. Het OM verdenkt hem ervan een gasleiding te hebben geraakt tijdens zijn werkzaamheden, wat de explosie heeft veroorzaakt.

ZZP’er

Het gaat om een zzp'er uit Rotterdam die aan het werk was in de straat om een laadpaal voor elektrische auto's aan te leggen, aldus RTV Oost. De brandweer meldde eerder al dat een monteur een gasleiding had geraakt. Het OM beschuldigt de monteur van "schuld van de explosie met gevaar voor goederen en letsel tot gevolg".

Flinke explosie

Tijdens de explosie waren vier van de vijf bewoners in de woning aanwezig. De moeder en dochter konden snel onder het puin vandaan worden gehaald, maar de vader zat vast en kon pas na een urenlange operatie worden bevrijd. Het vierde gezinslid, een zoon, raakte lichtgewond.

Verantwoordelijk

De monteur verschijnt binnenkort voor de rechter, maar de datum van de eerste zitting is nog niet bekend. Het OM en de Nederlandse Arbeidsinspectie hebben bijna een jaar lang onderzoek gedaan naar de oorzaak van de explosie. Er is gekeken naar de rol van de monteur, maar ook naar andere mogelijke factoren die de explosie hebben veroorzaakt. Het OM heeft geconcludeerd dat de monteur de gasleiding heeft geraakt en daarom verantwoordelijk is voor de explosie.

Goede trainingen cruciaal

Deze zaak benadrukt het belang van veiligheid tijdens werkzaamheden. Het is van essentieel belang dat professionals die werkzaamheden uitvoeren die risico's met zich meebrengen, de nodige veiligheidsmaatregelen treffen om de veiligheid van henzelf en anderen te waarborgen. Werkgevers moeten zorgen voor duidelijke instructies en trainingen om ongelukken en ernstige incidenten te voorkomen. Als er toch iets gebeurt, is het van belang dat er een grondig onderzoek plaatsvindt om de oorzaken vast te stellen en passende maatregelen te nemen om herhaling te voorkomen.

Grote vraag naar goed getrainde loodgieters

Een goede en getrainde loodgieter is van groot belang omdat loodgieterswerkzaamheden vaak te maken hebben met leidingen en andere systemen die gevaarlijke stoffen zoals gas en chemicaliën vervoeren. Als er tijdens deze werkzaamheden iets mis gaat, kan dit leiden tot gevaarlijke situaties zoals explosies en branden, wat tot grote schade en zelfs tot gewonden of doden kan leiden.

Een getrainde loodgieter heeft kennis van de nieuwste technologieën en veiligheidsprocedures en kan daarom adequaat reageren in geval van nood. Op de site van loodgieter Maastricht bieden ze goed getrainde loodgieters aan.

Lees hier ook onze blog met 3 handige tips voor het afvoeren van puin.

Lees ook:  Maak van je woonkamer een bioscoop

Recent

World Happiness Report: Nederland is heel gelukkig

Een energiezuinig leven bij jou in huis

Waarom het belangrijk is om je huisdier te ontwormen

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings