Nederland ziet steeds meer energiezuinige airco’s

21/04/2022
271
energiezuinige airco

Mensen weten al jaren dat een airco eigenlijk niet erg goed voor het milieu is. Een airco vergt veel stroom en de uitstoot van een airco is ook verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van de opwarming van de aarde.

Nood

Hoewel we al langer weten dat een airco niet goed is voor het milieu, is het in veel landen wel nodig. Japan is een van de topgebruikers van airco’s in deze wereld. Veel mensen zijn het er niet mee eens dat het land zoveel gebruikt, maar er was heel lang ook geen oplossing voor. In Nederland ziet men eens in het jaar een hittengolf van enkele dagen, in Japan geldt dit voor de gehele zomer. Het is dus niet realistisch voor een land dat zo warm en vochtig is als Japan om volledig te stoppen met het gebruik van airco’s. Dit maakt de situatie daar niet leefbaar.

Alternatieven

Wat zijn dan alternatieven voor een airco die men in Nederland kan gebruiken op de hete zomerdagen? Lees verder voor twee mogelijke oplossingen.

Water airco

Gelukkig komen er steeds meer milieubewuste alternatieven voor airco’s. Zo heeft het Nederlandse bedrijf Dutch Climate Systems laatst een energiezuinige airco zonder broeikasgassen gecreëerd. De energiezuinige airco werkt op basis van water en niet op basis van koelvloeistoffen. Koelvloeistoffen zijn namelijk de nummer een reden waarom airco’s zo slecht voor het milieu zijn. Door dit element weg te halen is het Dutch Climate Systems gelukt om een milieuvriendelijke airco op de markt te brengen.

Het enige minpunt van een airco die op basis van water werkt is dat dit niet erg praktisch is voor vochtige plekken. Zo kan in Japan dit model waarschijnlijk niet gebruikt worden. De lucht is daar al erg vochtig, dus een airco die water in de lucht blaast maakt de situatie niet beter in Japan. Toch is het model in Nederland wel goed te gebruiken aangezien de luchtvochtigheid hier aanzienlijk lager is.

Ventilator

Een ventilator is een alternatief die al veel gebruikt wordt in Nederland. Je hebt nog steeds elektrische ventilators, maar ook steeds meer ventilators gaan steeds vaker mee op zuinige energie. Zo is een ventilator ook erg compact en handig om in het huis te hebben.

Wat wel een nadeel is van een ventilator is dat deze vaak slechts een kleine oppervlakte van de kamer echt verkoelt aangezien ze vaak niet erg sterk zijn. Ook kunnen ze vaak luid zijn en ze houden de kamer niet echt koel, ze blazen enkel lucht rond. Dit betekent dus dat op echt hete dagen je er niks aan hebt, dan blaast een ventilator slechts warme lucht

Conclusie

In conclusie zien we hier in Nederland steeds meer nieuwe uitvindingen om onze huizen koel te houden. Dit gaat ook wel nodig zijn omdat het klimaat helaas nog steeds warmer en warmer wordt.

Lees ook:  De Playstation 5 in 2021

Recent

Wat kun je met Internet of Things doen?

Waarom woonboulevards massaal worden bezocht op feestdagen

Wat zijn de verschillen tussen automaat- en schakelrijlessen?

Innovatie en uitdagingen in de elektronica-industrie

Zo werkt de industrie aan energiebesparing en bedrijfsveiligheid

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings